Så här ser huset ut. Jag har bott här större delen av mitt liv. För tre år sedan köpte jag och min man huset av mina föräldrar. De byggde istället ett nytt hus som krävde mindre underhåll och inte var fullt så stort. Bilden är tagen från baksidan. Det var från början ett tvåfamiljshus men vi är nu i full gång med att renovera huset och göra om det till ett hus för en familj. Vi försöker både att bevara och återställa den gamla stilen så gott det går. Det blir mycket pärlspont och mycket vitt.

Hatthyllan är egentligen en kökshylla.

Tokig i vitt och pärlspont. Väggarna i hallen har vi klätt med pärlsponskivan. Vi håller nu på att förvandla ingången från två separata hallar till en hall. Huset är byggt 1916 och innehöll från början två lägenheter.

Den höga golvlisten har vi snickrat ihop själva. Ett lager färg till sedan är det klart...

Här har vi tagit bort överskåpen i köket och istället renoverat och satt dit ett stort gammalt fönster. Det har tidigare användts stående men vi har nu valt att med hjälp av tre rejäla gångjärn använda det liggande. På sidorna finns beslag som hjälper till att hålla upp fönstret när man behöver öppna det.

Fikadax! Nybakta bullar upplagda på galler från House Doctor.

Till golvet i köket valde vi ett rutigt "klickgolv". Bilen köpte vi när sonen endast var fyra månader. Tills han var stor nog att leka med den fick den en självklar plats i köket. Den matchar ju golvet så bra.

Nytt väggord. Fler bilder längre in i albummet

Läshörna för både liten och stor.

Kudde med fransk text på. Hittade den på semestern i Falkenberg. Köpte den inte då men ångrade mig när jag kom hem. Tur att min snälla syster som var kvar där nere kunde köpa den åt mig. Tack Veronica!

Eftersom huset tidigare innehöll två lägenheter så fanns det ju då också två kök. Köket på övervåningen revs ut. Murstocken till den gamla vedspisen knackades fram.

Vi putsade inte allt för hårt på murstocken, utan vi ville ha ett "rufft" utseende på den.

Taket och dess balkar som tidigare var bruna målades i vitt. Kvar finns nu inga spår av att rummet tidigare innehöll ett kök.

Gamla köket används nu som ett extra vardagsrum. Lampan i taket låg i tusen bitar(kändes det som i alla fall)i kartongen men efter en halvtimmes arbete blev den så här fin.

Den gamla plastmattan revs ut, under fanns ett gammalt plankgolv. Golvet slipades och målades sedan med högblank lackfärg.

Nattduksbordet har tidigare stått i min mammas gamla flickrum. Det var tidigare brunt med en målad melerad skiva på. Det hade med åren blivit slitet, men med lite vit färg på blev det som nytt, fast i gammal stil så klart! Ska ev. slipa lite på det så det ser skavt ut. Jag tänkte också ge mig ut och spana efter ett snyggt handtag och sätta på lådan. Är det någon som har något tips på var man kan hitta snygga handtag i gammal stil?

På uthusets vind har de här gamla fönsterna legat i MÅNGA år. De har tidigare suttit på en gammal veranda här på huset, verandan finns tyvärr inte längre kvar idag. Men nu har de fått nytt liv i en innervägg bredvid en av våra pardörrar. Ger ett mycket fint ljusinsläpp i "matsalen" som kortet är tagit ifrån.

Vägg i vägg med "matsalen", ligger undervåningens vardagsrum.

Lampan i fönstret går att ställa i oilka höjder vilket passar oss bra eftersom en "standard" lampa ofta upplevs som väldigt liten i våra gamla fönster.

Närbild på lampans fot. Det var det här som fick mig att falla för just den här lampan. Så vackert!

Bilden är tagen innefrån "matsalen"

Invigning nu när renoveringen är klar, dukning pågår. (glasen fick lite vatten i sig under fotograferingen)

De söta fåglarna har en klämma under sig som jag fäst mot tallrikskanten. Servettringarna kommer från House Doctor.

I fönstret har jag använt två krukor som även de legat på vinden i några år. I dem står murgröna på kryssbåge. Till gardinerna har jag använt ett tyg som påminner om en underkjol, typ något slags tyll. Längst upp har jag draperat ihop en boll av samma tyg. Allt har jag fäst med häftstift (hoppas bara att inte lillkillen kommer att dra för hårt i dem)

Med den här bilden försöker jag visa lite bättre hur "bollen" längst upp ser ut.

I ett av barnrummen har jag gjort en fondvägg. Jag köpte schablonpapper, ritade spökena och skar ut schablonerna för att sedan placera dem med vit färg på väggen. Har även lagt in en närbild på ett spöke som fick en röd rosett på huvudet. Det ger lite mer liv åt väggen om inte alla är exakt likadana. Rosetterna är gjorda av ett rött band och fästa i väggen med en knappnål.

Skåpen framför "spökväggen" har nu blivit vita. Montering pågår!

Beröm eller fråga albumägaren