Shabby & Rustikt!

Mitt album är en spegling av mitt hem, och ett av mina intressen, inredning i shabby chic och rustik stil! Mycket timmer, grova plank och handyxade stolpar och bjälkar ska det vara! Välkommen att njuta!

Vårt vackra, vackra matsalsbord av grova plank som vi vaxat med vitt patineringsvax!

Här ser man skylten i dess helhet, över dörrposten in till vårt kök! Passar perfekt på den gamla ytterväggen som är framtagen (vi kopplade på ett gammalt timmerhus på vårt "vanliga hus")

För att slippa se hängaren med barnens ytterkläder gjorde vi en snygg bänkskiva av grova, okantade plank och målade den vit! Lyktorna är "Gotlandsägg" och glasburkarna är inhandlade på loppis!

Finns det något finare än en vit timmervägg!! Här är återigen en gammal fönsterbräda, som jag använt till hylla och satt upp som enda dekoration på min fina handyxade timmervägg i stugan! Fick stugan som morgongåva av min man när vi gifte oss (han gjorde den själv!), därav skylten!

Nya hyllor i matrummet gjorde hela rummet mysigare!

Nyckelord: plankvägg , matrum , shabby chic ,

Gammal diskbänk fick bli tv-bänk! Fast tvn gick sönder så det blev platt-tv, men bänken är så fin att den har fått stå kvar! Älskar för övrigt min VITA tv!

Nyckelord: tv , platt-tv , tv-rum , shabby chic byrå ,

Bastant och rustikt matsalsbord när man vill ha plats för många! Bordet är min lillebror och hans tjejs och står i deras matrum!

Köksdelen i vår fina lilla stuga! Vi har inte satt skåp, utan öppna hyllor där de vitmålade timmerväggarna syns!! Superfint tycker jag :-)!!

Den här barbänken har min pappa gjort i sin saloon ute i skogen! Coolt att hänga vid!!

Nyckelord: breda plank , grova plank , bardisk , bar , okantat ,

En liten glimt av vårt kök! Vi har ju tagit bort alla väggar så kök, matrum och tv-rum går i ett! Har inrett med plankvägg och "fusk" bjälkar och stolpar, dvs äkta massiva stolpar och bjälkar (till och med handyxade) men fusk i den bemärkelsen att de inte var där från början. Men vi ville att köket skulle ha en rustik och gedigen känsla så vi satte dit dom och det blev superbra! Se fler bilder från kök och matrummet i albumet!

En glimt av matrummet, med vår väggfasta bänk med en grov planka (ca 45 cm bred) som lock! Perfekt när det kommer många och med bra förvaring under!!!

Den här snygga lampan investerade jag i och den gör mig glad varje dag! Påminner om solen och strålar jättefint och sänder långa skuggor över rummet!

(Lampan hittade jag både på Karlssons i Högsby och Jonssons Möbler i Åseda, så den borde finnas i fler Lampaffärer. Har försökt att svara men inte fått till det i inläggen, men skriver det här istället :-)

Nyckelord: lampa , plankvägg , stolpar , tv-rum ,

Vårt härliga naturskogsbord! Tänk en vacker dukning med mycket levande ljus! Coolt att ha inomhus i matsalen :-) Två grova, breda plank ovanpå ( ca 40 breda vardera), dom syns inte riktigt på bilden!

Vår härliga nybyggda lilla timmerstuga där vi ska spendera många och långa somrar framöver! Byggd i äkta timmer med handyxad utsida för den "gamla" looken!

När vi renoverade vårt kök, slog vi ut väggarna till både tv-rummet och matrummet, och satte dit bjälkar och stolpar för att få en inramning i själva "porten"! Ingen som ser att de inte alltid funnits där, och PERFEKT att hänga lyktor eller för den delen, barngungor i!!

Här är sittbänken i vårt matrum! Vi har gjort en sittbänk längs med hela långsidan av väggen, där under är perfekt förvaring! Dessutom är det suveränt när vi är många att tränga ihop oss på, eller att lägga sig en i varje ände med en skön kudde och vila middag!

Breda plank är lite av min passion! Tänk vad mycket roligt det går att göra av dom! Bänkskivor i köket, sittbänkar, utemöbler, barlänga och mycket annat!!

Mina fina änglaljus får mig att tänka på farmor som precis har gått bort!!...

Lite pyssel från väggen ovanför tv:n. En gammal fönsterbräda, lagom sliten och shabby fick bli en hylla! Skylten har jag gjort med shablooner! Väggen bakom är en liggande plankvägg!

Nyckelord: shabby chic , hylla , plankvägg ,

Ytterligare en inredningsbild från stugan! Passade på att köpa fina vita ihopfällbara klaffstolar från IKEA! Passar perfekt i en liten stuga med små utrymmen! Tycker också om gummikorgar, som jag har har filtar i för tillfället! Där stolen står ska det så småningom stå en kamin, är det tänkt!

En liten detalj i stugan, på mina fina vita väggar! Vad är mysigare än ljuset från levande ljus i form av en fotogenlampa på väggen!

Nyckelord: lampa , fotogenlampa , timmervägg ,

Ett annat härligt, grovt bord att ha ute, eller inne! Smidigt för många rumpor om man inte vill ha en väggfast bänk och vanligt bord!

Den här fina bänken har maken gjort till mig på beskrivning av mig! Fina, grova okantade plank - love it!

Beröm eller fråga albumägaren