Köksrenovering

Ok, här kommer mitt första album på styleroom.se. Håll till godo!

Efter nio år i huset är det äntligen dags att renovera vårt 70-talskök. Vi målade om luckorna och bytte bänkskivor samt golv när vi flyttade in 2001. Nu är vi TRÖTTA på det gamla köket och ett nytt IKEA-kök är beställt. Luckan blir Nexus brun. Skall försöka uppdatera med bilder allt eftersom arbetet fortskrider.

Vårt nuvarande kök. Över "köksön" hängde överskåp när vi flyttade in. Dom rev vi bort och fick ett mycket luftigare kök. Kaklet över diskbänken är original från 1971.

Den nuvarande bänken mitt i köket skall ersättas av någon slags bänk som också skall vara matplats. Vi skall bara hitta någon bra lösning. IKEA hade en bänk som hette Gimån som utgick två veckor innan vi beställde köket. Den skulle passat utmärkt men vi får leta vidare. Köksbordet och stolarna skall få vila i frid i fortsättningen.

Luckorna lackerade vi om när vi flyttade in. Dom var riktigt skrikigt gula från början. Dessutom högblanka. Visserligen inne med högblankt nu igen men inte vår stil.

De första skåpen som jag rivit ut nu. Städskåp och diverse andra småskåp.

Gjorde en skiss i IKEA:s köksplanerare. I skissen saknas vissa passbitar m.m. som lades till i efterhand i beställningen. Golvet blir troligtvis vanlig ekparkett då det även skall ligga i vardagsrum och hall.

Har börjat riva väggen in till vardagsrummet. Mest för att kolla hur elen är dragen. Hittills har jag bara haft tur. Det verkar bli mycket mindre elarbeten än jag först befarade. Sparar alltid några kronor där.

Denna hörna skall bort. Har öppnat upp en del in till vardagsrummet redan men har inga bra bilder på det ännu. Det kommer så småningom.

Den underbara tapeten som var i nyskick när vi flyttade in i huset. För övrigt var det mesta i huset pedantiskt skött efter 30 år. Dock inte i vår stil då de flesta tapeter var lika gamla. Likaså heltäckningsmattorna på golvet.

Arbetet har väl gått framåt i lagom takt. Väggen in till vardagsrummet är till viss del riven och nygipsad. Håller för tillfället på med att lägga golv. I fortsättningen kommer arbetet att uppdateras med bilder på www.perutbult.se för den som vill följa hur det fortskrider.

Beröm eller fråga albumägaren