Ny altan med tak

Vår gamla altan/uteplats bestod utav ett trallgolv med rabatter i framkant - som gick till mitten av huset (från garagevägg till köksdörren). Inget tak utan en markis bara.

Vår plan är att ha altan längs med hela huset någon dag. Men, nu gör vi den billigare delen - den som "bara" blir takad altan. Men SÅ skönt med att få ett tak!!! Den senare delen blir väl byggd om 5-10 år skulle jag tro - när pengar finns! Den kommer att bli ungefär lika stor - men inglasad och antagligen med sadeltak!

Men som sagt, nu får ni hålla till godo med den första delen!

Nyckelord: altan , altanbygge , altantak ,

Lite smått kvar - gräs som ska sås utanför plattorna, nytt bord, belysning, infravärme mm.

Nyckelord: altan ,

Det som fattas nu är panel, klä in stolparna, trappor upp till altandörrarna. Vi ska ta bort det gamla virket som är på muren och sätta dit nytt och måla vitt. Lägga en rad med plattor framför altanen och lite annat smått och gott.

Och sen såklart - INREDA!!!!

17e maj - glömde ta kort igår då stolpar och takstolar kom på plats. Men, nu så är plasten på plats med!

Passade på att styla upp barnpicknick bordet! Lite vit färg och en bit vaxduk - för under 20 lappen - gjorde att det blev jättefint!!!

Nyckelord: barnbord , picknickbord ,

15e maj - började måla allt virke till taket och stolpar. Hrm, lär erkänna att detta var enda jag målade - sen målade Magnus resten i omgångar i flera dagar!

5e maj - pappa och Lasse kom och snickrade lite! Reglarna på plats! Gick att behålla gamla gjutningen och fortsätta på den.

29e maj - allt rivet - lika bra att göra allt nytt!

en sten fann vi... (vi har tyvärr gott med sånna på tomten) + rötet trä

borta! (vi behöll reglarna under för pappa skulle komma med en utav hans kontakter som skulle kolla vad som behövdes göras)

11e april - Magnus började lite smått att ta bort virket runt rabatterna som var längst fram på altanen.

Nyckelord: rivning ,

Beröm eller fråga albumägaren