Grönt och vackert har det blivit tidigt i år! Vi bor på en kulle omgärdad av massvis av träd, mest björk, men också bok, ek, hassel och rönn. Var så lycklig för att våren hade kommit... Och så tittar jag ut genom fönstret i morse och ser att det... SNÖAR! Suck. Mer bilder från vår amerikanska veranda kommer du att kunna se senare i vår om du är intresserad. Letar förresten efter en "hängfåtölj" eller "hängsoffa" i amerikansk "verandastil" - vet någon vart man kan finna sådana?

Ena hörnet av vardagsrummet. Jag gillar mörka trämöbler som en kontrast till allt det i övrigt vita i vårt vitmålade hus =) Skåpet är ett barockskåp som jag hittade på auktion och som nu blivit ett barskåp, kombinerat förvaring för ljus, prydnadssaker och annat som inte används dagligen. Lampan hittade jag i min faders loppis - det är ju 70-tal, men den är så diskret så den passar in även i min inredning av äldre stil tycker jag. Soffan investerade vi mycket pengar i, men valet av soffa kan jag kanske ångra - problemet är att den är så låg och djup, att det är svårt för "äldre" personer att sitta i (ja, jag själv är ju inte pensionär men äldre släktingar kommer ofta på besök...=)). Samt att den står på typ 5 cm höga ben, vilket innebär att tusen miljoner små leksaker, lego- och pusselbitar letar sig in under soffan och är omöjliga att få ut utan att flytta på hela det tunga åbäket. Och så ligger de där och samlar damm... Rekommenderas INTE hur snygg den än är! =)

Vardagsrumssoffan med sin murmelpläd och murmelkudde igen, liksom Miafåtöljen i naturfärgat fårskinn och Emmafåtöljen i skimrande sammetstyg. Matchar ganska bra tycker jag! =)

Gillar som du kanske sett från tidigare album kuddar och plädar i konstpäls. De mjukar upp rummet och gör det mindre "strikt" och är mjukt och skönt och vackert. Just dessa kuddar (från ABC Collection) är också bra för de luddar inte, vilket ju är en fördel när man har små barn som ideligen skall dra ner dem på golvet, bygga koja med och hoppa på... =). Hör av dig om du är intresserad av var man kan köpa dessa kuddar.

En "avkrok" till det stora vardagsrummet. Här inne har barnen sitt lekrum på nedervåningen, även om det inte ser så lekvänligt ut just på bilden =). Men barnen brukar krypa upp i soffan och läsa, eller sitta på puffen på motsatta sidan rummet, och i den mörkbetsade skänken ryms det många små saker av varierande karaktär =). Golvlampan är fyndad på auktion - det är inga som vill ha denna typ av lampor i dagsläget verkar det som... Men jag tycker de är jättefina! Den måste varit jättedyr när den först såldes - det är massiv metall till stolpen och skärmen är väldigt bearbetad... Tapeten heter "Magnolia" och är från Cole & Son. Gardinerna till vänster är faktiskt dukar köpta på Jysk, som jag virat ihop uppe i toppen till en intressant (?) upphängning... Gardinerna rakt fram kommer nog från Hemtex om jag minns rätt - är egentligen panelgardiner som jag snörpt ihop och gjort öglor av. Ja, faller nog ej alla i smaken, men lite kul är det ändå... Magnoliablommorna i fönstret matchar ju tapeten och dessa hittade jag på EM möbler. Dekorelementet i fönstret har jag köpt på auktion, det har suttit på ett gammalt hus i Linnéstaden i Göteborg i mer än ett sekel. Nu pryder de min fönsterbräda och jag är så glad för det! Den lilla barnstolen kommer från min makes hem. Tänkte först måla om den i vitt, men den får nog behålla sin ursprungliga färg ett tag till....

Ja, här syns min nyuppfunna gardinupphängningsmetod. Ett par tofsar får hjälpa till att hålla dukarna på plats =). Den underbara taklampan är antik och är bronsförgylld (tror jag det heter) och har fina prismor nedtill. Elektrifierad, men jag använder den istället med levande ljus. Skänken är köpt på auktion och var också något som ingen villa ha... utom JAG förstås! =) "Hurricane"-ljushållaren i mitten säljs av Aprilia Interiör. Perfekt för stormiga kvällar utomhus då man ändå vill att ljuset skall brinna...

Här är motsatta sidan av rummet och här kanske man kan ana lite mer att det faktiskt används som ett lekrum. Tältet nedan är fullproppat med leksaker och i myshörnan (pall som faktiskt hör till vardagsrumssoffan egentligen) kryper mina två små flickor gärna upp och pysslar, eller kanske somnar om kvällen med en bok över huvudet... Skåpen är jag inte särskilt stolt över - vanliga IKEA hyllor - som jag åtminstone bytt knoppar på. Men de duger för förvaring av alla böcker och fotoalbum, dvd- och cd-skivor för tillfället!

Utblick från lekrummet till vardagsrummet/matsalen. Rak fram syns två fina stoppade fåtöljer från ABC Collection - en "Miafåtölj" i naturfärgat fårskinn och en Emmafåtölj i ett speciellt glänsande sammetstyg i mullvadsfärg (hör av dig om du är intresserad av var man kan köpa dessa kuddar). Spegeln över fåtöljerna har min far gjort iordning - det är ett gammalt fönster som han skrapat av färg ifrån, behandlat med olja, och satt en spegel bakom. Tavlorna där över skall snarast bytas ut - bara jag kan hitta något fint som ersättning! =) Längre bort ser man ett bord med tillhörande 8 stolar och 3 förlängningsskivor som jag köpt på auktion. Perfekt när man har många gäster! Som mest har vi suttit 16 personer runt det! Stolarnas ryggar är klädda i svart läder med mässingsnitar - de är fina - det bordet var det däremot MÅNGA som ville ha när jag bjöd på det... Kristallkronan från min fars antikaffär. Skåpet är också köpt på auktion - mer om det senare.

Denna stol är gjord på 1800-talet och är i "senempir"-stil. Inte jätteköpkraft på dessa just nu - så passa på att bunkra upp om du gillar stilen, för de kommer säkerligen att gå upp i värde. Jättefint hantverk och fin stoppning och fint paisleymönstrat tyg i perfekt skick också - konstigt med mode - vissa saker råkar bli "populära" och går då upp i pris, och vissa saker blir opopulära och dippar... Bättre att följa sin egen smak och köpa det man tycker är fint. Tycker jag! Funderar på att måla dessa (har 3 st) crémevita och klä om i ett annat tyg. Vad skulle ni ha gjort?

Detta skåpet fullkomligt ÄLSKAR jag. Det är tungt som skam och när vi flyttade in i vårt hus var det meningen att det skulle stå i sovrummet och användas för klädförvaring. Men det var omöjligt att få upp det uppför trappan, så då fick det stå i vardagsrummet istället, och det blev ju faktiskt jättebra det också! Nu har min lilla dotter varit och målat med blå krita på en av lådorna, men det syns ju inte på bilden, annars är det ju väldigt blankt och fint, detta mörka skåp med fina beslag och sådan fin originalspegel med fasetterade kanter (som dock också oftast är nerkladdad nertill med små fettiga och snoriga barnahänder...). Också ett fynd. Är det bara jag som gillar möbler som har denna "looken"?! Pidestalen har jag "snott" från min pappas antikaffär. Den är tjusig tycker jag. Dock kanske man skulle kosta på sig en grandios blomma, som inte är halvvissen som på bilden, att placera på toppen! =)

Här är min lilla musikaliska hörna. När jag nu skall få tid att spela piano, det vet inte jag... Men vackert är det hur som helst där det står, och en vacker dag, när barnen växt upp kanske, då kommer sköna toner att flöda ut ifrån huset ända bort till grannarna... Spegeln är konstigt nog köpt på ett byggvaruhus (!) i England från tiden vi bodde där. Lampan, stolarna och lampetten köpt på auktion. Tycker om guldaccenterna som går igenom hela nederplan. Ger en hemtrevlig känsla tycker jag. Allra finast är det ju klart vid jul, nu på sommaren hade man kanske föredragit att omge sig med silverfärg istället... Kakelugnen är vår främsta uppvärmningskälla! Här har vi eldat som galningar hela den kalla vintern. Det gömmer sig en vattentank bakom plattorna. Det har varit mycket vedhuggande och bärande på vedkorgar för att kunna ta sig en varm dusch det senaste halvåret, det vill jag lova... (vi har en elpatron som backup också, men den blir man lite för "snål" för att använda faktiskt...)

Ja hallen blir egentligen ett senare kapitel, men här är iallafall utblicken från vardagsrummet mot hall och badrum. Tycker det är så fint med pärlspont, men får nog fylla i med färg lite här och var snart, för nu när huset "satt sig" har det blivit färglöst mellan vissa spont. Lamporna köpta på auktion.

Nja, det får väl bli en bild till från hallen. Karmstol från 1700-talet enligt utsago - omålad och maskstungen. Hade tänkt måla om, men den måste nog behållas i sitt orginalskick! Jag har lagt en av mina till vardagsrumssoffan tillhörande kuddar som dyna och överst ligger en prydnadskudde från ABC Collection, med gråfärgad sammet och pälskant (konstpäls förstås!) som skall efterlikna isbjörn. Hör av dig om du är intresserad av var man kan köpa dessa kuddar. Spegel köpt på auktion. Golv: Vitoljade furuplank (hur skönt som helst att gå barfota på, men lite jobbigt att hålla rent).

Beröm eller fråga albumägaren