skala kritorna som du troligvis redan har hemma. Vi använde oss av kritstumpar.

lägg dom i en form, funkar lika bra med silicon fomar i roliga former typ iskuber.

sedan ska dom bakas i ugnen på 230 grader i 4-7 min.

smälta och klara, låt sedan svalna och vänd plåten upp och ner.

Så blir det sådanna här fina färdiga kritkakor :)

I detta smältningstips tänkte jag visa upp det enklaste tipset hitintills, troligtvis även det vackraste tipset!! Det bästa med detta pyssel är att det bara behövs några få pärlor för att genomföra detta..

Som ni kan se tillverkade vi denna gången små blommor!! För att göra en blomma krävs det att man har 6st pärlor till hands. Vi passade dock på att göra en mindre blomsteräng när vi ändå var i farten.

Pärlorna lades bara ut i ett blommönster på ett bakplåtspapper och i Ellas önskade färgkombination, sedan skjutsade plåten in i ugnen på 200 grader i ca 8 min. När pärlorna hade smälts ner fick dom svalna och härda till sig i 10 min innan vi avlägsnade dom från plåten. Vi har sedan använda dessa små blommor till att göra kylskåpsmagneter och dekorera Ellas hårspännen med

Vi smälte även pärlor i pepparkasformar för att få till ett lite mer juligt stuk..

pyssla i hop en liten påsk familj.

Allt du behöver är:
ägg,spritpenna,sax,äggkopparhårspänne och fantasi.

Jag målade dit huvud konturerna med hjälp av en spritpenna. Medans jag höll på att rota runt i köket hittade jag även två hårspännen. Dessa använde jag mig sedan utav för att skapa en liten fluga till mr ägg. Jag vek ihop en servett och tryckte ner den i ägg koppen, knäppte sedan bara fast hårspännen. Där efter placerade jag ner det nu mera målade ägget. Sen var det klart.

mamma ägg och dottern måla jag med spritpenna.
Sedan skapade jag en liten kjol till mamma genom att klippa av en balong och trädde sedan över den på äggkoppens fot. Svårare än så var det inte.

Vi köpte ett dockhus på blocket som var behov av lite extra kärlek och pyssel, för att bli som nytt igen. Under sommarens regniga dagar har vi tillsammans som familj tagit tillfället i akt och börja renovera upp Ellas nya hus. Vi kunde dessvärre inte montera ner huset i bitar då det redan var ihop limmat vid renoverings tillfället nu, så väggarna tapetserades där av om i uppmonterat skick vilket var lite trixigt till en början. Nu börjar den pyttelilla bostads ytan att skina igen men vi har lite kvar att trixa med innan dockhuset är helt klart..

Före: Det medföljde ett slitet litet ekkök till huset. Vi plockade ner köket bit för bit, maskerade fönsterrutan och sprayade om köket till rosa på Ellas önskan.

Köket efter: Klart och betydligt mer modernt och personligt.

Träskivan som köket sitter på tapetserades med dekorplast och sedan pysslades även n bricka ihop för att dölja hålet där bänkskivan troligtvis tidigare hade suttit. Köket blev som nytt efter våran lilla pysselstund.

Två tavlor fick ny look med hjälp av tidningsutklipp och lite lim.

Efter att ha letat hyllor i diverse tidningar fann vi det rätta klippet. Klippte ut en bild, limmade fast den och placerade en lite hylla under för en nice 3d effekt.

Ute möbler till terrassen ligger just nu på tork och fler möbler ska göras om framöver. Men redan nu är huset mer en lekfärdigt.

Dockhus nummer två: Som vi tog oss an för några år sedan. Huset är mitt gamla från 80 talet som fick sig ny look över en kväll. Då i ett miniformat av vårat hus..

Beröm eller fråga albumägaren