Petronellas

  • Kön: Kvinna
  • Ålder: 48
  • Land: Sverige
  • Boendetyp: Villa
  • Antal vuxna i hushållet: 2
  • Renoveringserfarenhet: Glad amatör
  • Inredningserfarenhet: Glad amatör
  • Senast inloggad: igår 19:37
  • Medlem sedan: 2009-12-04
  • Inlägg i forumet: 1

Petronellass album

lusthus,blomlåda,inglasat uterum,diy,gör det själv,do-it-yourself

Vårt lusthus har fått fönster. Vi har bytt fönster i vårt hus och istället för att slänga de gamla fick de flytta in i Lusthuset. Vi köpte också nya pardörrar, så nu kan vi använda lusthuset både vid regn och rusk samt förlänga sommaren.

19
1
kök,lantligt kök,vitt kakel,Pärlspontklädd vägg,biselado,spishäll,bänkskiva svart,öppna kökshyllor,köksblandare,marbodal,Åkerö,kökssoffa,dynor,picknick,thermex,beijer byggmaterial

Vår sommarstuga som ligger vid en liten sjö i Dalsland är bygd 1972. Inte mycket var gjort när vi köpte den för ca 13 år sedan. Köket som nu var 43 år gammalt tyckte vi att det var hög tid att ta tag i. Eftersom vi nu fått sjöutsikt då skogen som låg mellan stugan och sjön precis har sågats ner, så byggde vi även en ny trappa/altan på framsidan där man kan sitta.

vedeldad,badtunna

Vi har under sommaren 2009 byggt en ny större altan till vårt hus. Vi passade även på att bygga in en vedeldad badtunna i den nya verandan. Detta är något som vi har längtat efter i många år. Efter många kontakter och diskuterande bestämde vi oss tillslut för en vedeldad badtunna från "Sotarn" med plastinsats. Insatsens fördelar är många: dels är det lättare att sköta poolhygienen, dels förbrukar den mindre vatten/ved och framför allt så förblir tunnan alltid tät.

36
7
kökssoffa

Vi bor i ett över 110 år gammalt sekelskiftes hus som vi försöker renovera så att vi behåller den gamla charmen, men ändå modernt.

väggord,tvättstuga

Vi håller på att renovera vårt sekelskifteshus och nu har turen kommit till vår lilla Tvättstuga. Den är ju bara 1,4 x 3 meter så på den lilla ytan får man vara lite smart vid planeringen för att få in alla funktioner men också plats till förvaring. Samtidigt ville vi att inredningen skulle gå i samma stil som övriga huset.

11
2
höganäs kakel,marbodal

Åt vår dotter har vi renoverat en liten 1:a med kokvrå och sovalkov på 29 kvadratmeter i Göteborg. Lägenheten var inte renoverad sedan 50-talet så det var hög tid. Vi har: bytt till samma golv i hela lägenheten (den gamla fiskbensparketten ligger kvar under i vardagsrummet), nya innerdörrar, satt in nytt kök med mera arbetsytor, byggt en loftsäng, rivit en vägg mellan rummet och kokvrån och satt upp nya tapeter. Lite bilder från före är varvat med nya bilder.

överkast,rusta tapet

Renoveringen av vårt sekelskifteshus fortsätter. Nu har turen kommit till dotterns rum, så nu när dottern har flyttat ut så har vi renoverat hennes rum och gjort om det till vårt sovrum.

9
5
whisky,laphroaig

Nu när barnen flyttat hemifrån sitter vi i vårt sekelskifteshus och vet inte vad vi ska göra med alla rummen. Sonens rum har vi gjort om till Herrum/Bibliotek/Whiskyrum där vi kan sitta och njuta av en rökig whisky =)

16
1
vinkällare,tegel,murstock,pärlspont

Vi bor i ett gammalt sekelskifteshus från år 1904. Detta hus försöker vi renovera och återställa till sin forna glans men ändå få in lite moderna accenter. Nu senaste projektet skulle vi riva en vägg i vardagsrummet och hittade då en gammal bakugn i murstocken. Då skorstenen är renoverad och dessa pipor igenfyllda så beslutade vi oss för att göra en vinkällare av utrymmet istället. Här kan ni följa arbetets gång.

swedoor,ytterdörr,beijer byggmaterial,glasveranda,krysspröjs,elitfönster med spröjs

Vi bor i ett hus som är från förra sekelskiftet, ca 1900, det ligger uppe på ett berg och i gamla lantmäteri-papper heter det "Villa Utsikten". Vi försöker nu renovera och återställa det till sin forna glans. Nu har turen kommit till hallen/glasverandan. Vi har satt in nya fönster, lagt svart skiffer på golvet och vit pärlspont på väggarna.

21
4
spegel,trapprenovering,ekparkett,hall

I vårt sekelskifteshus går en ganska brant trappa upp till övervåningen. Vi har inga fönster i trappan och hallen så övervåningen kunde kännas mörk, därför har jag nu satt ett gammalt fönster från glasverandan på väggen med speglar bakom. Speglarna i fönstret lurar ögat att tro att det sitter ett fönster där men reflekterar även det lilla ljus som kommer in från rummen på övervåningen. Vi har även renoverat den gamla brunmålade trappan med trapprenovering av ek, tapetserat i vitt och satt upp liggande vit träpanel. Tyvärr saknas före bilder.

7