4 inredningstrender att ha koll på!

StyleRoom

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 5321 besök

Trendtips som är värda att veta.

Golvet är en viktig del av inredningen och följer de olika trenderna som finns.  Därför har vi pratat med Lotta på Pergo som trendspannat och bl a varit på några viktiga mässor såsom Domotex, Bau, Masion&Objet och Stockholm Furniture Fair. Trenderna skiljer sig från land till land, men eftersom vi idag  har tillgång till hela världen genom internet och våra resor så påverkas vi alltmer av varandra.  Här kan du läsa om de olika inriktningar som finns, och välja det som passar ditt hem bäst:

1) Tillbaks till naturen

Image title

Vi har bråttom och tempot i våra liv ökar, därför behöver vi sakta ner och komma tillbaks till naturen. Vår inredning blir mysig och bekväm. Naturen förs in i husen genom grön färg och blommiga, botaniska mönster. Mjuka, runda former tillsammans med ekologiska, naturliga material som trä, ull, skinn, marmor och kork hjälper oss att slappna av.

2) Stilrent möter glamour

Image title

Nu kommer lyxiga material som kristall, läder, metallic och marmor tillbaks. Även guld är hett, och koppar har ju sedan en tid varit en stark trend.  Den skandianviska enkla, ”rena” och mer enfärgade inredningen bryts med spännande kombinationer mellan betong och koppar, ull och läder och glas och guld.

3) Nostalgin fortsätter

Image title

50- och 60-talen fortsätter att influera med sina runda former och stilrena element. Optimismen från denna tidsperiod visar sig i färgerna. Allt från pasteller till mer starka färger. Efterhand inspireras vi också av 70- och 80-talens färger och grafiska mönster.

4) Starkare färger

Image title

Dagligen läser vi modebloggar, inredningstips  och påverkas av modets trender. Dagens färgpallet är enorm från vitt, grått, pastell till blått, grönt och varma jordfärger.  Modets trender påverkar även våra inredningsval och den skandinaviska ljusa  inredningsstilen får mer färg.

Ett golvtips

Ek är fortfarande det golv som är populärast i Skandinavien. Genom åren har vi köpt mycket 2- och 3-stavs mönstrade golv.  Nu får golven ett mer romantiskt och mjukare utseende genom ett återvunnet utseende, med patina och mjuka rustika element ser golvet mer äkta ut. Beiga och gråa golv, gärna långa plankor är riktigt snygg tillsammans med pastellfärger och (kalla) blåa inrednings accessoarer, säger Lotta på Pergo.

Besök Pergos hemsida


Besök Pergos inspirationsalbum på StyleRoom

Image title

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg