ABC i Inredning – lär dig grunderna

Rattfeldt

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 2104 besök

Inredningsskolan

Inom den närmsta tiden startar Rattfeldt & Co tillsammans med StyleRoom en inredningsskola. Kursen kommer att ske på distans och vara helt webbaserad. 

Här är ett par korta utdrag från två av utbildningens kursdelar, som ett litet smakprov. 

Image title

färg

När du väljer färg till ditt hem, utgå från basfärger och accentfärger. 

Basfärger är oftast neutrala och vilsamma färger som t.ex. vitt, brunt, beige och grått. Basfärger kan även vara mättade färger, d.v.s. kulörta färger som är dämpade och har en dovhet, antingen mustiga och mörka eller milda och ljusa.

Ett rum i endast basfärger kan kännas intetsägande och slätstruket. Det är därför viktigt att addera kontraster och nyanser i form av accentfärger i klarare och starkare färger för att få mer kompletta färgsammansättningar. 

Accentfärger är djärva färger som framförallt används som kontrast för att komplettera en basfärgpalett. Accentfärger ska användas sparsamt för att framhäva och betona, samtidigt som de skapar blickfång. 

Visste du att ögat uppfattar ett mindre färgprov ljusare än vad färgen i själva verket är. Tänk på att färgen upplevs mer intensiv ju större yta som målas och använd en ljusare nyans av samma färg om du målar stora väggar.

belysning

En grundprincip när det gäller belysning är att det som ska användas, det ska belysas: en taklampa ovanför matbordet, en läslampa vid fåtöljen, en skrivbordslampa vid arbetsbordet, osv.

Belysningen kan också användas för att framhäva vackra föremål i ditt hem genom att belysa till exempel en tavla, en vacker vägg eller ett arrangemang.

Ju fler armaturer du har desto enklare blir det att anpassa ljuset. Fler ljuskällor med svagare ljusstyrka ger dessutom ett mysigare och hemtrevligt intryck. Var noga med att lampans sken inte är för intensiv så du bli bländad, ljuset tar då över rummet och skapar en oharmoni, både för dig själv och för bostaden.


Under kursen får du verktyg och förståelse kring olika tekniker och tankesätt –och mängder av kunskap kring hur du inreder ditt hem på mest optimala sätt. 

Mer info kommer inom kort. 


Rattfeldt & Co är en kreativ studio med lång erfarenhet inom inredningsbranschen och drivs av design- och inredningsexperten Jeanette Rattfeldt. 

Få inspiration, nyheter och uppdateringar genom att följa oss och vår studio på: FacebookInstagramBlogg.

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg