Alla kan tapetsera och det är kul

Happy1

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 1160 besök

Image title

Att tapetsera är super kul tycker jag. Det var bland det första jag började med när jag skulle prova att renovera faktiskt. Jag var 17 år och skar då runt eluttag och även runt någon spelgelvägg, så snyggt blev det nog inte men jag var nöjd. 

Efter det har jag fortsatt att testa mig fram och allt eftersom kom jag på hur man skulle skära och hålla tapeten för att få till det. 

Här är den sista tapeten jag satt upp. Den roligaste och den tuffaste. Att rulla upp sig själv på väggen är inte helt enkelt =) Jag lovar att varje lite kråkfot syns . 

Image title

Här använde jag en krysslaser som gör det lätt att se om tapeten hänger rakt och just här är det superviktigt då tapeten är mått beställd och hänger mitt på väggen. 

Om man tapetserar en vanlig slät tapet duger det bra med ett snöre med en tyngd tycker jag . 

Image title

Att planera och göra sin egen tapet är ju ännu roligare och inte alls svårt. Här anlitade vi en fotograf som fotade oss på vit bakgrund . 

Image title

Det gör att man kan skära ut bilden och sätta den precis hur man vill. Vi hade kunnat tagit en färg eller med olika effekter här men valde ändå vit för att ge ljus till rummet. Sedan lämnade vi in de bilder vi var nöjda med till tryckeriet och dom gjorde olika förslag som vi sedan fick tycka till om innan vi bestämde oss för tryck. 

Det viktigaste med tapetsering är grund jobbet. Om det är riktigt gjort så är det enkelt sedan. Här hade jag spacklat och slipat massor då det innan var två öppningar så jag längtade att få göra det roliga men här fick jag en ny erfarenhet. 

När jag började tapetsera såg jag att det blev flammigt, det lyste igenom tapeten. Väggen var i olka färger och spackel raderna syntes så det var bara att ta bort den första våden och måla hela väggen först innan jag kunde börja om. Inte så kul men helt nödvändigt för att det skulle bli bra. 

Image title

De flesta säger och tycker att det är lättast att limma på väggen men jag håller inte med. Jag tycker om att limma på tapeten då tapeten blir mer följsam och kanterna får bättre fäste. Sätter man upp en vägg som jag gjorde här kan det vara okej men att sätta i hörn och runt föster osv så tycker jag det är så mycket lättare att limma tapeten på ett tapetbord först. 

Så sätt i gång att tapetsera och skapa dig din alldeles egna tapet. Det är kul att tapetsera och alla kan ! 


Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg