Att måla om ett slagbord

IdaUnnie

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 1976 besök

Jag har länge letat efter en mer praktisk lösning på sittplatser i vårt vardagsrum. Eftersom vi bor i en lägenhet på 60 kvm så är det inte alltid lätt när de närmaste släktingarna skall komma på fika. Det fattas alltid sittplatser och det är alltid några som får trängas i soffan och det är inte lätt att äta tårta och dricka kaffe i soffan. Så en bättre lösning har jag funderat på länge och nu har jag kommit fram till den bästa. Ett slagbord...som kan vara "avlastningsbord" under vardagen och ett bord för 4-6 personer när vi ska ha kalas. Igår invigdes bordet för första gången och det blev en succé. Mycket praktiskt för den som har en liten lägenhet. Hur fina är inte dessa borden då? Charmig till tusen och den ger en känsla från förr. 

Image title

Image title

Hur jag gick tillväga:

- Slipade upp ytan med en fint sandpapper

- Tvättade av hela bordet med målartvätt och lät torka

- Detta bord krävde ingen spärrgrund eller grundmålning så jag målade med en skum-roller och vit bas snickerifärg från Flugger Färg två gånger.

Image title

Image title

Image title

Image title

Stolen ville jag ha bredvid för att "mjuka till" inredningen en aning. Den var väldigt jobbig att måla för det blir lätt kladdingt när det är runda stavar men med en skum-roller blir det inte lika kladdigt. 

Såhär blev stolen:

Image title

Jag kan verkligen rekommendera att måla om gamla möbler för det ger en helt annan känsla. Det är väldigt bra för miljön och dessutom så kostar det inte lika mycket. 

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg