Det vita huset på prärien

Gabriella

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 4632 besök

Hej!

Här kommer ett hemma-hos-reportage och inredningsinspiration till max. Har idag varit hos min barndoms- och äventyrsvän Anna som är den mest kreativa och energifulla person jag känner. Mångsysslare som arbetar som inredningsarkitekt, homestylist, trädgårdsarkitekt och PT. Älskar hennes hem som är så personligt, charmigt och vackert. Hon har ritat huset och inrett själv och jovisst, hemmet har varit med i ett flertal inredningsreportage och du kommer nog förstå varför.
Njut och låt dig inspireras, för här bjuds det på en potpurri med ögongodis! <3

Det vita huset på prärien som har utsikt över kohage och sjö.

Image title

Det stora och rymliga vardagsrummmet med de stora och härliga fönstren och så Lagotto romagnolon Gucci som modellar så fint. <3 

Image title

I ena hörnan av vardagsrummet har Anna en dagbädd med en egengjord tavla. Tavelramen är inköpt från Röda Korsett, tavelmotivet togs bort, en ram byggdes ihop med tavelramen och sattes upp på väggen. Som motiv har Anna hämtat hem bark hon hittat i skogen. Är det inte helt underbart och kreativt? 

Image title

Notera björkstammen du ser på baksidan... Altanen är runt 100 kvm stor och Anna valde att ha kvar björken som sticker upp mitt i. Runt om stammen har man byggt en s.k. ljugarbänk. =) 

Image title

Den härliga ljuslyktan som är över en meter hög har köpts in på en inredningsmässa.

Image title

Behövs det några ord alls egentligen? Franskinspirerat kök med påhittiga idéer vart än du tittar. Många DIY-lösningar som vagnshjulet som kommer från systerns ladugård, grenar från skogen mm. Köket är en dröm, helt enkelt!

Image title

Skafferiet "Var-sak-har-sin-plats".

Image title

Stolarna är arvegods där varje stol kommer från någon släktmedlem och ingen är den andra lik. Böckerna ovanför fönstret är ärvda från mormor och morfar.

Image title

Anna köpte tomten för ca femton år sen, på tips från mig då jag hade tomten bredvid. Då stod det en gul sommarstuga här som var byggd på 60-talet. När det nya huset byggdes, byggdes det runt om den lilla gula sommarstugan för att familjen skulle kunna bo och laga mat under tiden när de kom ut och kollade till bygget. Synen var helt surrealistisk när man kom in i det nya huset och inne i det fanns en sommarstuga! Kan du tänka dig? Väggen bakom vedspisen är kvar från sommarstugan. Är det inte en underbar anekdot? 

Bild nedan. Nedre badrummet med Pip Studio handdukar. Om det är en köpt stege? Skulle inte tro det, klart Anna har fixat den själv.

Image title

Så har vi kommit upp till övervåningen och Annas sovrum och dressingroom. Det finns fler sovrum på övervåningen men dem lämnar vi åt fantasin. ;)

Image title

Jag storknar... Bara älskar badrummet på övervåningen med Laura Ashley tapeter, infällda spotlights, ärvd kristallkrona, badkar med lejontassar, Pip Studio handdukar vikta med millimeterprecision i de infällda öppna hyllorna, toaletten som är beställd från England, eltrådsrullen som var kastad på ett jobb som Anna var på. <3 <3 <3

Image title

Image title

På frågan om jag fick fota och lägga ut hemmet i ett blogginlägg var svaret: Mi casa su casa och den känslan får man rakt igenom i det härliga hemmet. Det nya huset som känns gammalt med lång historia som en herrgård.  

/Gabriella

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg