DIY - Ampel av trälåda

Knaada

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 5789 besök

- Amplar, åh amplar är så trendigt i år, svarar dom mig i butiken. Men fortfarande har dom inga att erbjuda som jag faller för. Många av dom är både små och dyra. Vissa med alldeles för mycket krumelurer för min smak, hem kom jag med fyra trälådor som jag inte visste vad jag skulle göra med. Och mina hänglobelia har ledsnat för länge sedan.


Image title


Jag bestämde mig för att plocka ur plasten eftersom jag vill att regnvattnet ska kunna rinna ur. Innerkruka fick det bli eftersom lådorna skulle bli alltför tunga om jag fyllde dom med jord. Och för att den trista innerkrukan inte ska synas bestämde jag mig för att ta ett par kvadrater från en rulle gjuteväv jag fått av min morbror.


Image title


Till min hjälp idag hade jag min fina brorsdotter, hon är större än mina egna barn och jag förvånades av hur ett barn kan vara till mer hjälp än extra jobb :)


Image title


Tillsammans räknade vi och mätte upp 16 likadana natursnören för att hänga lådorna i.


Image title


Så trädde vi varsin ände av snöret på varsin del av hörnet och fäste i en ögla.


Image title


Till upphängningen hittade jag träringar som jag någon gång har köpt till ett gardinprojekt. Vartannat snörre genom ringen och vartannat snöre utanför, så slog vi knut på dom och vips hade vi en ampel istället för en trälåda.


Image title


Ringarna trädde vi på gamla armeringsjärn som jag har lagt löst över några ribbor i pergolan.


Image title


Jag hoppas att Lobelian blev glad av ny jord och vatten och att den ska ta sig fint i sommar. Ellie är supernöjd med resultatet av vårt fina samarbete och det är jag också. Tror dom gör sig ännu bättre när blomman breder ut sig och börjar att hänga över kanterna, och att lådorna blir vackrare efter en sommar i väder och vind.


Image title

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg