DIY mediamöbel utan synliga sladdar

Anneliesdesign

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 9204 besök

Jag får ofta frågor om mediamöbeln så jag tänkte berätta lite mer om den här i ett blogginlägg! Den här möbeln är ett DIY! Vi letade och letade efter en möbel i vinkel, men hittade inget någonstans. Det blev till att sätta igång ett projelt om vi skulle få en möbel med plats för alla attiraljer som man behöver för att se på TV/film :-)

Image title

Vi köpte vägghängda, vita, högblanka köksskåp hos IKEA. Det finns ju massor av varianter och färger att välja mellan. Ta bara måtten ni behöver och be om hjälp av personalen att få allt att passa in/ihop. Det fixar de på en liten stund. De är ju vana att planera ett helt kök så det här är en peace of cake för dem.

Image title

Toppskivan köpte vi hos XL Bygg. Vi valde plywood och målade skivan med vit högblank färg för att matcha vägghängda köksskåpen. XL Bygg formsågade faktiskt toppskivan, så vi behövde bara frakta hem den och måla :-) Slutnotan blev några hundralappar för skivan. 

Image title

Och så var det det där med sladdarna! Gah! De är ju såååå fula att se på! Mannen sågade upp hål på baksidan för att kunna koppla ihop det utan att det syns. En list i hörnet döljer sladdarna på vägen upp. Listen målade vi ju så klart i samma färg som väggen. När vi renoverade vardagsrummet lade mannen ner mycket tid på att få in så mycket som möjligt av elen i väggarna så att man slipper de där utanpåliggande sladdarna överallt. Det bealades för fullt när vi grejade med renoveringen. Mycket jobb... men vill man slippa se eländet är det så man får göra. 

Image title

När allt är klart... det är då det roliga startar! Att dekorera :-)


Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg