Dockskåpen avspeglar vår tid

StyleRoom

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 3365 besök
Det är något speciellt med dockskåp. På Nordiska museets hemsida kan man läsa att det äldsta dockskåpet som fortfarande finns bevarat är från 1600-talet och Holland.

Det intressanta är att dockskåpen då användes av vuxna som provmöblerade sina hem. Inredningen och detaljerna var väldigt välgjorda och avspeglade dåtidens trender och byggnadsstilar.

Mitt dockskåp som jag lekte med i slutet på 70-talet hade oranga och bruna tapeter. All badrumsutrustning såsom toalett, handfat och badkar var rosa. Min mamma hade pysslat och gjort det riktigt hemtrevligt med små tavlor och gardiner.

Många av de dockskåpen som står i våra StyleRoom-medlemmars barnrum idag avspeglar dagens inredning och stilar. Dockskåpen har fondtapeter i härliga färger, rutiga golv och tavelväggar.

Här kommer några inspirerande bilder:

dockskåp

Från katja


Från isa84

Från WoodmanFrån MiaMittiLivet

dockhus,dockskåp

Från zkaning

dockskåp

Från busmamman


dockskåp

dockskåp

Från Cia40

Nordiska museet i Stockholm har en utställning med ett 50-tal dockskåp. Samlingen spänner över en period av nästan 300 år.
Läs mer här.Psst! Är du duktig på att skriva och tror du kan inspirera StyleRooms medlemmar? Då kan du bli gästskribent!
Maila till johan(at)styleroom.se

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg