Fantastiska hus på SVT

StyleRoom

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 1853 besök

Image title

Den 31 mars kl 20:30 är det seriestart för den danska arkitekturserien Fantastiska hus på SVT.

Trend- och livsstilsexperten Mads Arlien-Søborg reser runt i världen för att ta reda på hur det är att bo och leva i väldigt udda men fantastiska bostäder. 

Image title

I första programmet är han i Sverige för att tillbringa ett dygn i en högst ovanlig sommarstuga som liknar ett mellanting mellan en dinosaurie och en sköldpadda. Husets ägare har bestämt sig för att leva långt ifrån civilisationen på sin semester och huset har varken el eller vatten.

Läs mer om de 5 andra avsnitten här:

Del 2 av 6. Mads Arlien-Søborg har åkt till Schweiz för att tillbringa ett dygn hos en holländsk arkitekt som har byggt ett underjordiskt hus i en liten bergsby.

Del 3 av 6. Mads är i Belgien för att tillbringa ett dygn i ett minimalt glashus som ett ungt par byggt mitt i Antwerpen.

Del 4 av 6. I Costa Ricas djungel finns en grupp amerikaner som bosatt sig i trädkojor som de själva byggt högt uppe i trädtopparna.

Del 5 av 6. Mads är i Holland för att tillbringa ett dygn på en husbåt. Familjen som bor här kan segla iväg och flytta hela sitt hem till en ny stad om de får lust till det och är ett exempel på en trend som man kallar "moderna nomader".

Del 6 av 6. Mads har rest till USA för att tillbringa ett dygn i en bostad där ett gammalt hus har byggts in i en stor flyghangar.

Image title

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg