Från trist gästrum till mysigt hemmakontor

Gabriella

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 5262 besök

Hej! 

Mitt gästrum som sällan användes och typ bara har samlat skräp, har länge varit det där rummet man blundat för när man går förbi. Dags för förändring och göra om gästrummet till ett hemmakontor att trivas i. 

Började med att göra ett moodboard med saker som inspirerar mig och fångar den känsla rummet skulle ha. 

Image title

Före - Gästrummet innan rensning, målning och inköp av andra möbler. Den gamla bokhyllan skänkte jag på Blocket och garderoberna och crosstrainern sålde jag just på Blocket. Älskar återbruk och att det jag inte längre vill ha kan göra någon annan glad.

Image title

Målade väggarna i dimgrönt längre ner på väggen än vanligt så att takhöjden ska se högre ut. Satte upp vägghängda hyllor för att spara utrymme och för att det är snyggt. Har spraymålat väggskenor och konsoler och målat hyllplan och vinlådor. Vinlådorna är egentligen nya från exets restaurang som fått sig en omgång brun lackbets.

Image title

Spraymålade och hängde upp spegeln som stått undanstoppad under ett par år till ingen användning.

Image title

Hittade ett gammalt skrivbord på Blocket, gjorde jordglobsmobilen själv och spraymålade skrivbordslampan från Ikea. Så har jag äntligen köpt mattan jag spanat in innan jag började med renoveringen. 

Länk till hur jag gjorde jordglobsmobilen.  

Image title

Image title

Image title

Har äntligen fått ett varmt, ombonat och personligt hemmakontor som jag verkligen trivs i.

För mer detaljer hur och vad jag har gjort, så finns allt beskrivet i detta album https://www.styleroom.se/album/60126-mitt-hemmakontor-2017

Ha en skön dag! 

Hälsningar Gabriella 

@gabbishome

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg