Gör din egna blomampel

elnskg

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 5203 besök

Äntligen helg och vad passar då inte bättre än ett inredningstips? Jag gillar ju att skapa egna inredningsdetaljer och jag vill gärna att det ska vara enkelt och billigt. Denna blomampel består både av loppisfynd och nyinköpta saker.


Det som behövs för att göra sin egna blomampel är följande:


- Tråd -

Image title

- Väggkonsol -
Image title

- Krok -Image title

- Kruka -Image title

- Virkad duk -Image titlePå den virkade duken fäster du trådstumpar i den längd som du önskar att ha på din blomampel. Gör långa trådstumpar till en början så du lätt kan anpassa längden sen då trådlängden beror på storlek på duk, kruka och blomma.

Som du också ser på bilden är det en liten knut/bula på mitten av duken. Den knuten anpassas också beroende på hur mycket du vill att krukan ska synas i upphängningsanordningen. Det finns förmodligen tusen varianter på saker du kan hänga i den där knuten också, fjädrar, träkulor, kottar, ja vill du ha ett hänge under krukan så finns inga gränser. På just denna blomampel valde jag att bara ha en liten knut.


- Blomampel -

Image title

Här har ni mitt resultat. Enkel, billig och en uppiggande inredningsdetalj på en annars rätt tom vit vägg. Jag fyndade duken och krukan på loppis för 10kr/st. Sen kommer kroken och träkonsolen från IKEA, 9kr respektive 15kr. 

Hoppas tipset inspirerade !

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg