Hitta - hämta - fixa dina fynd!

Knaada

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 2008 besök

HITTA

Det gör du i ditt eget förråd, på Röda Korset, Blocket, Tradera, loppisar, auktioner, hemma hos en gammal släkting och på många fler ställen. Det gäller att alltid ha ögonen öppna och att se möjligheter istället för jobb och hinder om du vill göra bra fynd och inreda ditt hem med personliga och unika föremål

Låt folk i din närhet veta vad du är på jakt efter, du blir förvånad över hur hjälpsam alla vill vara!

Dom här köpmansdiskarna var det faktiskt vår redovisningskonsult som tipsade oss om på Blocket. Det efter att min man vid ett flertal tillfällen har försökt att få köpa konsultens egen köpmansdisk, men utan framgång :)


Image title


HÄMTA

Var inte för snål för att betala för hemkörning! Bara tanken av all tid och trubbel det innebär att hämta en möbel som kräver släpvagn får nog dom flesta att avstå.

Handlar du i butik så brukar det för en relativt billig penning gå att få det hemkört. Handlar du på annons så kan Bussgods vara ett alternativ. Tänk efter vad slutpriset blir för ditt fynd tillsammans med frakt och eventuell renovering, bestäm sedan om det är värt det? 

Våra köpmansdiskar prutade jag ner från 10.000 kr till 7.000 kr, och så lade jag dom 3.000 kr jag sparade på en firma som fick hämta och bära in dom på plats hos mig.


Image title


FIXA

Tänk efter vad som krävs för att göra ditt fynd, snyggt, fräscht och framförallt funktionellt. Vem vill egentligen ha stolar som inte tål att sittas på, en byrå som stinker eller en tamburmajor som tippar?

Tips! Våga prova själv, och blir det fel så gör om och gör rätt. Och när du har gjort ditt bästa är jag säker på att det är bra nog.


Köpmansdiskarna valde vi att klä med golvplank som jag sedan betsade i en kulör som liknar lådorna på disken och sedan har jag lackat dom tre gånger för att få en yta som duger som serveringsbänk.


Image title


Och under har jag monterat hjul för att vi lätt ska kunna flytta runt dom i rummet.


Image title


Ja, dom har kostat en del både tid, pengar och huvudbry. Men å andra sidan har jag nu ett par funktionella och råläckra köpmansdiskar som kommer att få följa mig i hela mitt liv och säkert vidare med mina barn och deras barn!


Visst är det en fin tanke! Och visst blir man grön av avund på folk som har egna gamla köpmansdiskar :)


Hitta - hämta - fixa, det är värt det!

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg