Här är lägsta punkten på framsidan av tomten. Tidigare ägare hade ankor här. Det hade varit lätt att dränera bort all fuktighet men jag tycker denne lilla bit tillför en extra dimension åt trädgården varför det fått stanna vid det gamla. Då den är naturlig utan markdukar o dyl. torkar den ut ibland på sommaren om det är varmt o långvarig torka. Då får jag passa på och justera samt rensa i botten. Om våren vimlar det av grodor härnere.
Vi har en blank palett att jobba med som vi kan måla i all världens färger och former, tänkte vi när vi köpte villan 2007... Ett dödsbo där ingen skött om trädgården på över tio år. Där trädgården varit mest vildvuxen, oordnad, med massor mossa, massor ogräs, massor stenar, massor stubbar, övervuxna, oskötta, ruttna träd och buskar, där ingen symmetri eller tanke funnits bakom placeringar och växtsätt. Så vi tog bort sjukt många buskar och träd, räddade perenner, flyttade växter, köpte nya växter, vi fällde ruttna träd som riskerade falla över byggnader. Och DÅ blev det en ännu blankare palett att måla...ja det blev alldeles ka...
Huset som köptes för tio år sedan var i ett bedrövligt skick. Nu är äntligen utsidan färdig med nya fönster, panel samt tak. Under tiden har jag även börjat med trädgården. Här var början till en skog och inga växter för övrigt förutom en fin syrenhäck och några gamla hagtorn. Tidigare ägare hade varit sängliggande i över 30 år och avled vid drygt 90 års ålder. De hade satt in 50-tals fönster som hunnit börja ruttna samt att det var asbest på taken ...... om det nu fanns något kvar. Orginalfärgen från 1924 i svagt gult kunde skönjas uppe under takåsen. Huset var nu alldeles gråsvart.