Inredningsinspo från franska alperna

Gabriella

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 1236 besök

Har just kommit hem från en förlängd weekendresa i Samoëns i Franska alperna. Bodde på Ferme du Ciel som betyder Himlens gård och visst berättigade namnet både boendet och den gudomliga platsen på ca 1000 meter över havet. Det är ett brittiskt par som äger gården och som under 2005 - 2006 blåste ut allt, väggar, golv och tak och behöll tre av de bärande stommarna man ser inne i huset. Stilen i huset gav en ombonad, hjärtlig och mysig atmosfär som gjorde att man trivdes och kopplade av direkt.

Huset och inredningen har detaljer som är inte är placerade strömlinjeformat utan på mer oförutsedda ställen. Små detaljer som i helheten platsade in men ändå syntes. De har lagt ner mycket tanke och möda kring ljussättningen och ljuspunkter för att lyfta mys och harmonikänslan.  Image title

Image title

Image title

Image title

Image title

Image title

Ursköna sängar med riktigt tjocka madrasser, bulliga täcken och många kuddar som gjorde att man sov som prinsessan på ärten. =) Här specifikt älskar jag lampan med både uppåtljus mot tavlorna och neråtljus samt de små spotlightsen ovanför sänggaveln som skapade en mysig stämning.

Image title

Image title

Mixen mellan det gamla och moderna är underbar och det kändes så fräscht.

Image title

Image title

Att ha middagsbordet på diagonalen istället för att följa formerna i rummet skapade en mer dynamiskt och infomell stämning och atmosfär.

Image title

Att ha toarullarna lite huller om buller i en behållare var något man återfann på alla restauranger och på farmen, tyckte det var charmigt.   

Sist men inte minst den fantastiska utsikten... <3

Image title

/Gabriella


Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg