Intervju: "Följ din egen smak"

StyleRoom

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 2256 besök

Gabriella är en medlem som får och har fått mycket uppskattning genom åren på StyleRoom. Hon har varit med i StyleRoom-tidningen, är Toppbloggare och en av de medlemmar som varit på StyleRoom längst - sedan 2008.

Jag kattbloggar (haha jo, det är sant) "

Namn: Gabriella von Martens (Gabriella på StyleRoom)

Yrke: IT-konsult, projektledare 

Hur och var bor du?
Jag bor i radhus på 122 kvm med fem rok, söder om Stockholm som är byggt 2005. Med mig bor mina två tonåringar Jasmine och Marko och våra två Maine Coon-katter Maracchino och Souki.

Image title

Inlägget om skogarderoben t.o.m IKEA gillade

Image title

Gabriella reagerade själv när hon såg lösningen och tyckte att det här måste ju fler få se och ta del av. 

-Det var nog den smarta Compact Living-lösningen som gjorde att så många gillade lösningen. En skohylla på liten yta med roterande hyllor där man skulle få plats med alla sina skor. Tror att vi är många som har problem med skohögar i hallen och/eller skor som tar för mycket plats i garderoberna, säger Gabriella. 

Mitt hem är under ständig förändring!
Det blir aldrig ”klart” och det finns alltid nya målbilder och idéer för hur hon vill ha det. Köket är en stolthet som hon renoverat själv med det antika matbordet och Rokokostolarna som har restaurerats. - Vardagsrummet tycker jag också om som jag precis har renoverat och nu inreder, säger Gabriella. 

Image title

Gabriella har inga problem att ta tag i sin egna renovering

Så tråkigt men behövligt! 

Hennes framtida projekt är att vardagsrummet med flera spegel- och ramväggar, ny vardagsrumsmatta mm. En ny takkrona till vardagsrummet hoppas hon passar med den nya inredningen som är en mix av stilar. När renoverings- och inredningsprojekten i köket och vardagsrummet är ”klara” så ligger prio på att få ordning på alla kläder i huset. Så tråkigt men så behövligt… 

Jag tröttnar fort

Genomgående färgskala har under alla år har varit vitt och beige. - Jag är en färgstark person och många har nog blivit förvånade när de kommit hem till mig över min återhållsamhet i färgsättningen i mina hem genom åren. Försöker nu att utmana mig själv och har inrett köket med mycket svart, vitt och grått, säger Gabriella. 
Vardagsrummet har börjat få in färger som vitt, grått, beige, guld och silver. Dilemmat är att hon tröttnar så fort så blir något för mycket eller färgstarkt . Då blir det inte långvarigt.    


Följ din egen smak och intuition!
Gabriella tips för dig som är osäker på hur du ska inreda: - Inred med de saker du faller och känner för. 
Är du strukturerad och orkar så visualisera gärna din målbild för hur du vill att det ska se ut och vilken känsla/atmosfär du vill ha i rummet.

Image title

Är en kvinnlig förebild inom IT


-Jag är en mångfasetterad person med många intressen. Min tes är att man inte behöver ha talang för att tycka om och göra något. Det viktiga är att man tycker att det är roligt och är engagerad så löser sig resten. Jag klättrar, tränar, vandrar, älskar att fotografera, kattbloggar (haha jo, det är sant), ritar och målar och renoverar. Så den ”dolda” talangen skulle vara min konstnärliga sida och att jag ritar och målar.


Stort tack till Gabriella som ställde upp på intervjun.

Besök Gabriellas album

Här kan du läsa fler intervjuer

Image title

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg