Intervju: Hur vågad är du när det gäller tapeter?

StyleRoom

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 3066 besök

"Vågade tapeter säljer mer än man tror!"

Om man vill veta allt om tapeter bör man prata med ett riktigt proffs. Därför tog jag mig en stund med försäljnings- och marknadschefen, Per Johnson,  på Midbec.

Image title

Till sommaren blir det mycket New England 

Det pratas mer om färger, steget att våga lämna beige och vitt är inte lätt att ta, men det är dags! Pasteller lever vidare och grönt är en färg som är helrätt! Stilmässigt lutar det mer åt grafiska mönster i gråskala, ta gärna en titt i vår kollektion "Kvadrat".  

Image title

Vi ser att den råa looken med tegel, sten, betong etc fortfarande är ett hett val! Det ska även tapetseras på fler väggar i rummet, och välj lite mönster även på de ”lugnare” väggarna. Det blir så mycket vackrare!


Till sommaren blir det alltid en säsongsbetonad trend med New England inspirerade tapeter. Vår kollektion ”Hav & Land” passar då perfekt eftersom den är ett möte just mellan hav och land! 

Image title

Svaret är "nej"!

Per och hans kollegor får givetvis massor av frågor när det kommer tapetsering. Den absolut vanligaste frågan är om det är svårt att tapetsera.  Svaret är nej, säger Per.

Pers 5 tips som du ska undvika för att göra ditt arbete så enkelt (och säkert) som möjligt:

1) Var inte stressad!

2) Använd rakblad och byt ofta så att det inte blir dåliga skarvar.

3) Ha bra belysning så man ser vad man gör.

4) Kolla så man har rätt tapet i handen och sätter den åt rätt håll!

5) Använd inte för mycket lim och inte så kallat "kombinationslim". Det finns bättre lim för enbart non-woven eller papperstapeter.

Och...

Är det en non-woven eller en papperstapet? Skillnaden mellan dem är om man ska rolla limmet på väggen och sätta upp tapeten eller limma bak på tapeten, låta den svälla ett par minuter, och sen sätta upp tapeten. 


- Vi på Midbec kallar non-woven tapeter för ”Sätt-Lätt”, för det är så lätt att tapetsera med den typen av tapet.

Hur modiga är vi svenskar egentligen?

Image title

Svenskar inreder gärna i vitt. Tittar man ex på er tapet med geometriska mönster från Wabi Sabi så känns den ganska vågad? 
- Den är lite vågad ja, men tapen med rävar ur samma kollektion säljer mer än man kan tro, säger Per. Hade man alltid gått på att lansera kollektioner med hög säljvolym hade det varit väldigt mycket vita och beige tapeter på marknaden.  Det gäller att man som aktör inom en trendkänslig bransch inte blir allt för feg. 


Man måste erbjuda en intressant och trendig produktlinje för att inte verka ointressant. Det nya och djärva sticker ut och syns! De som köper tapeter ur en kollektion som Wabi Sabi har skinn på näsan, gillar färg och ser fram emot att bli glad varje gång man ser sin underbara vägg!


Slutligen - vilken är din favorit, Per?

- Personligen gillar jag modern retro som finns i vår MissPrint serie. Spexiga mönster som känns igen från 50. 60. 70 tal, med skarp och rolig färgpalett.

Image title

Tack för att du ställde upp på intervjun, Per.

Image title

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg