Kalklitir - To die for!

Gabriella

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 1329 besök

Har sedan 2012 när jag renoverade mitt kök varit så sugen på den där råa betongkänslan. Jag vågade inte då utan kaklade över köksväggen och tapetserade istället väggen vid matbordet med en betongliknade tapet. Om jag skulle renovera om köket idag, så hade jag haft kvar de råa väggarna och målat med den underbara kalkfärgen Kalklitir. Kontrasten när det råa med betongkänsla bryts av med det stilistiska är ju en oslagbar kombination.

När jag i efterhand tittar igenom mina foton från min köksrenovering fastnar jag alltid just vid det här fotot som jag tog innan kaklingen. Älskar känslan och stilen av väggen.

Image title

Mitt nästa projekt är att riva ner den vita, silvriga och snirkliga tapeten i vardagsrummet och måla med Kalklitir. "Bara" beslutet om nyans som är kvar. Man målar med en bred pensel och rekommendationen är att måla i två lager. Varje lager tar ca 2-3 timmar för att torka. Färgen kommer i pulverform som man blandar ut med vatten. Superenkelt! Återförsäljare Inreda.com.

Betonglooken har varit aktuell ett par år och Kalklitir har slagit till på riktigt nu. Visst är färgen underbart läckert! 

Se dessa härliga inspirationsbilderna, to die for!Image titleImage titleImage titleLänk till Kalklitirs hemsida 

Inspirationsbilder hämtade från Inreda.com

/Gabriella

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg