Kalla och tråkiga väggar

StyleRoom

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 3388 besök

Namn: Johanna Billingskog

Sysselsättning: Jobbar med det glada gänget på Inreda.com och är i full fart med att öppna en egen liten webbutik.

Boende: Är precis hemflyttad till Södermalm i Stockholm efter ett år på Växjö Universitet med inredning och butikskommunikation.

Blogg:http://johannab.se

Vad kommer du att satsa på till hösten/vinter inom inredning?

-Jag är lite dålig på att sätta upp saker på väggarna, dom är gärna kala och tråkiga. Men nu ska det bli ändring på det. Fina illustrationer, trevliga littografier och gamla favoritfoton ska upp på väggarna, gärna i fina tavelväggs-konstellationer! Sen som vanligt ska jag bunkra upp med virkade filtar och mjuka kuddar att krypa ner bland när mörkret tränger sig på!

Har du något renoveringsprojekt på gång?

-Just nu försöker jag mest organisera upp mina saker efter flytten, det är fantastiskt hur mycket prylar man samlar på sig.

Vilket är ditt senaste köp till hemmet?

-Den nya symaskinen är nog det senaste. Den går varm och jag syr för fulla muggar, många nya kuddar har det blivit!

Beskriv din inredningsstil med tre ord?

-Barnslig, organiserad, loppisfynd.

Vad har du för dold talang?

-Jag har ett fruktansvärt bra bildminne. Jag kommer ofta ihåg detaljer och hur det ser ut i miljöer jag befunnit mig i.

Vilket inredningstvprogram tycker du är bäst?

-Bygglov. Mija är fantastiskt på att hitta vad "kunden" vill ha och förverkliga det. Hon gör det dessutom både funktionellt och snyggt. Är det någon jag skulle släppa in i mitt hem så är det Mija!

Tycker du vi svenskar är duktiga på inredning?

-Det tycker jag och det är kul att det finns ett så stort intresse. Däremot tror jag att det är många som är blyga och rädda för att prova nya saker, typiskt svenskt. Det är lätt att fastna i gamla mönster och köra samma stil år ut och år in. Men så länge man trivs hemma är det helt okej, det är det viktiga!

Vilken kändis hem skulle du vilja besöka?

-Alvar Aalto har länge varit en stor favorit, skulle inte tacka nej om jag fick hälsa på i hans bostad. Det är nog en sak att se det på bild och en helt annan att befinna sig mitt i det.

Har du några favoritalbum här på StyleRoom?

-Det finns så många. Men roligast att titta in i är när man visar hur man lyckats förvandla någonting halvtråkigt till någonting riktigt fint och personligt. Lyckade renoveringar helt enkelt.

Har du några favoritbutiker (online och fysiska)?

-Habitat såklart, det är nummer ett. Annars är Retro.etc på Folkungagatan i Stockholm alltid värt ett besök. Det är en mysig butik som blandar både nya roliga prylar med gamla fina second hand. Sen tycker jag om roliga kreativa lösningar, så Designtorget går också alltid hem.

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg