Magisk illusion om extra rum och slottsmiljö

Gabriella

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 5269 besök

Såg igår en väggbonad som helt tog andan ur mig. Så autentisk, realistisk och vacker! Den visade sig vara från den franska kollektionen som heter Haussmann’s collection av Christophe Koziel.

Det finns flera olika motiv av franska slottsmiljöer i beige och grått och de finns i väggbonader i sammet eller som tapetvåder. Motiven skapar illusion om ett ytterligare rum och ger just den där magiska och majestätiska slottsmiljön. 

Jag är helt såld! Det här är det där lilla extra som jag har eftersökt till mitt egna vardagsrum. Älskar slottsmiljöer och varför inte även om jag bor i ett modernt radhus? Tänker mig vitmålad vägg i Kalklitir Ivory och mitt på väggen ha en av dessa tapetvåder eller väggbonad (som tyvärr är aningen dyr). 

Inspirationsbilder från tillverkarens hemsida.

Image title

Image title

Image title

Image title

Nedan har jag fotat hur väggbonaden ser ut i verkligheten.

Image title

Image title

Image title

Nedan illustreras hur det ser ut när man tapetserar ihop med flera motiv på en vägg.

Image title

Dessa går att hitta hos leverantören i Frankrike http://www.koziel.fr/en/ eller från svenska återförsäljare. Länkar till produktkataloger och inspiration "Door and wall decors" och "Wallpaper".

Uppdaterat 2014-12-03
Jag har nu hittat en svensk återförsäljare som beställer in de motiv man önskar från Koziel. Det är Butik Spiti som ligger på St Eriksplan 2 hörnet Torsgatan i Stockholm. Hemsida  Jag har nu beställt från dem och jag ser med stor förväntan och spänning fram emot att äntligen få hem min tapetvåd med fransk slottsmiljö! =D

Uppdaterat 2015-02

Och så här blev resultatet.

Image title

Hälsningar Gabriella

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg