Magiska sovrum i slottsmiljö Görvälns slott

Gabriella

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 3134 besök

Hej!

Fascination för slottsmiljöer med det där pampiga, majestätiska och det där lilla extra, har jag garanterat. Historian som sitter i väggarna och triggar i gång fantasin, är både spännande och magiskt. Även pimpade möbler i rokoko och gustaviansk stil är ju så snyggt. 

Bjuder denna gång på inredningsinspiration från Görvälns slott, som ligger vid Mälaren utanför Stockholm. Varje rum är unikt inrett och inget är likt det andra. Möblerna är inköpta på second hand, loppis och auktioner som sen har ”pimpats” upp. Tyger från bl.a. Designers Guild och mattor och accessoarer från underbara Kamelo. Ni känner nog igen fjäderlamporna på bilderna. Inredningen är genialisk och sagolik läcker. So here we go! =)
Image title

Nedan: Älskar allt med det här hotellrummet, precis allt. Väggarna, den maffiga sänggaveln i guld, strutsfjäderlamporna, gardinerna och mattan.  

Image title

Image title

Den här sängen i silver är ju bara helt galen. Visst skulle man känna sig som en kunglighet i den!

Image title

Här har vi ett sovrum med atmosfär, så härligt! Underbara färgkombinationer, sänggaveln som verkligen är något utöver det vanliga, den gröna taklampan mot de guldiga väggarna och om jag ser rätt så är överkast och kuddarna i en grön nyans med medaljongmotiv. 

Image title

Också ett bedårande sovrum i vitt med färgstark inredning som bryter av. Så snyggt med det mörklila och guldiga som bryter av mot det vita.

Image title

Detalj från ett av hotellrummen. 

Image title

Det här sovrummet är lite stramare och mer återhållsamt i färg med vitt, blått och guld. Anar en beige ton på väggen bakom sängen.  

Image title

Det här rummet känns tuffare och modernare iom de svarta möblerna och inredningsdetaljerna, nästan lite provocerande.

Image title

Avslutar med den här magiska soffan och döskallekuddarna. <3

Image title

Fotografierna är från följande sidor: Görvälns slott, Kamelo och Stocklounge.


Det finns många idag som tapetserar och gör om gamla möbler och även här på StyleRoom. Jag har en favorit som sticker ut lite extra och som jag följer. Det är inredningsarkitekten Elizabetth Henberg som driver företaget Design by E. Älskar hennes inredningsstil och möblerna hon gör om. Titta in på hennes blogg om ni vill ha inspiration eller rent av anlita henne.

Ha en skön kväll eller dag! =)

/Gabriella

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg