Malmsten återupplivar två gamla klassiker

StyleRoom

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 2819 besök


Malmstenbutiken på Strandvägen 5b i Stockholm har nyöppnat efter omfattande utbyggnad. Bland annat har två Malmstenklassiker uppdaterats i samarbete med kreatörerna Martin Bergström och Pontus Djanaieff.

Martin Bergström har skapat ett nytt tyg för Carl Malmstens klassiska fåtölj Jättepaddan från 1934. Malmstenbutiken har tillsammans med Martin använt tyget för att klä 10 unika exemplar av fåtöljen som bara kan köpas på Strandvägen. Inspirationen till mönstret har hämtats från underjorden bland trädens rötter. Martin kallar det för Ufomyran.

Pontus Djanaieff disponerar den nya ljusgården där han låter Malmstens 60-talsklassiker Samsas blomma upp i glada vårfärger med personliga budskap broderade. Pontus har tagit med sig vännerna från bildbyrån Noll Images (www.nollimages.com) och illustratörsagenturen Woo (www.woo.se). Tillsammans fyller de utvalda miljöer i butiken med oväntade, känsloladdade uttryck. Utvalda bilder och illustrationer, både original och i signerad limiterad upplaga är till salu.www.malmsten.se

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg