Ommålat soffbord i rutmönster

joSeFinE.s

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 3254 besök

Målade om ett soffbord åt en kund häromdagen. Han ville ha ett rutigt mönster i svart och grått, och det fick han :)

Jag tycker det är extra kul att måla något annorlunda, inte bara helvitt (även om det blir en del av den sorten också). Det senaste året har jag upptäckt färgen Chalk Paint, en kalkaktigt färg som täcker otroligt bra, torkar på nolltid och blir den där snyggt matta ytan. 

Färgen behöver förseglas efteråt, med antingen vax (vanligast) eller lack. I det här fallet valde jag lack, då det blir en tåligare yta, som passar bättre på en bordsyta.

Image title

Här ser ni förebilden på bordet

Image title

Och här kommer en kort beskrivning hur jag har gjort...

Först har jag mätt ut mittpunkten, sedan har jag ritat ut lika stora rutor över hela bordet. Mycket mäta och rita här :) Slutligen har jag dragit linjer över alla mötespunkter (samma procedur vid harlequinmönster)

Image titleImage title

...och sista momentet innan det roliga kan börja. Maskera och maskera. Blå tejp använde jag, den drar inte med en massa färg som "vanlig" tejp kan göra. Jag började med varannan rad, och varannan ruta i de raderna.

Image title

Det roliga har börjat. Här har jag börjat med färgen "graphite" från chalk paint. En strykning räckte gott (!)

Image title

Andra färgen blev en blandning av "graphite" och "old white". Blandade lite på måfå tills färgen kändes bra. Även här bara en strykning.

Image title

Sista raderna påbörjade...

Image title

Sista rutorna är målade. 

Här torkar färgen fortfarande, varför några rutor är lite mörkare.

Image title

"Slutresultatet" än en gång. 

Här har jag fortfarande inte lackat bordet, det blir mörkare då. Blir mer åt hur färgen ser ut när den är blöt. Tittar ni noga ser ni ett par ställen där färgen sipprade under tejpen, där duttade jag bara i färg med liten pensel innan lackningen.

Image title

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg