Restaurering av Chateau de Gudanes

Gabriella

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 5420 besök

Har du missat den omtalade renoveringen av Chateau de Gudanes så kommer här ett inlägg fullspäckat med bilder.

Slott Chateau de Gudanes byggdes år 1745 - 1750, designat av arkitekten Ange-Jacques Gabriel, ovanpå ett tidigare slott från 1200-talet. Slottet är på drygt 1000 kvm och har 94 rum. Ägendomen var till försäljning i fyra år och såldes av ett syndikat som tänkte göra om det till 21 lyxvåningar för uthyrning men fick inte tillstånd att bygga om som de ville.

Slottet köptes av det australiska paret Waters år 2013 efter två års förhandlingar. Slottet var då övergivet och demolerat efter åratal utan kärlek och omvårdnad. Tak som raserat på flertal platser med vattenskador och mögel. Efter diverse omständigheter kunde paret efter dryga åtta månader påbörja renoveringen. Planen är att slottet ska kunna erbjuda övernattning from år 2016. 

Image title

Så vackert och omgivningen är magisk.

Image title

Slottets huvudtrappa centralt placerat i huset.

Image title

Hur spännande skulle det inte vara att gå här en kväll med ett stearinljus i handen? 

Image title

Renoveringsbehovet är totalt och omfattande. Många spår skeptiskt att familjen har tagit vatten över huvudet och varken kommer ha råd att färdigställa slottet till sitt ursprungliga skick och prakt eller kommer att klara att hålla ihop.

Image title

Så intressant och jag kan ju inte låta bli att dra en parallell till det som är modernt nu med nygjorda och konstruerade betongväggar, den råa looken som är så inne. Färgen på mögelsvampen är ju faktiskt helt underbar, håller du inte med? Men inte så dekorativt IRL annat än på bild. =)

Image title

Image title

Förstår var bla Koziel får sin inspiration från...

Image title

Koziels tapet White tufted fabric wallpaper

Image title

Koziels tapet Haussmann Staircase Perspective Wallpaper, som jag själv har hemma.

Image title

En av familjens hästar. <3

Image title

Huskatten =D

Image title

Fantastisk bild!

Image title

Så vackert!

Image title

Slottet har många hemligheter och nya upptäckter görs kontinuerligt. Tex tog det ett år innan man hittade rum som man inte visste fanns för de kom inte åt dem då golv och väggar rasat. Här har man under ytan hittat ursprungsväggar från 1700-talet.

Image title

Av en händelse hittade byggteamet ett mystiskt hål som är från det ursprungliga slottet från 1200-talet. Man grävde ur till tio meter och gav sedan upp. Det finns olika teorier vart den hemliga tunneln leder men i dagsläget vet man inte.

Image title

Image title

Man har hittat skelett, ben, krukor och massar saker från utgrävningen.

Image title

Det här är restaureraren Frantz Wehlré från Paris som hjälper paret. Man kan anmäla sig till workshop på slottet i juli då man under 15 dagar får utbildning och hjälpa till med restaureringen. Hur intressant och roligt verkar inte det vara?

Workshops Chateau de Gudanes

Image title

Det var först när Frantz kom till slottet som vissa upptäckter gjordes. Bla de röda fläckarna som var på dörrarna visade som sig vara från franska revolutionen när man stängde igen slotten och satte sigill på dörrarna .

Image title

Chateua de Gudanes

Image title

Alla foton är från deras hemsida och Facebooksida.

Chateau de Gudanes hemsida

Följ Chateau de Gudanes restaurering på Facebook

Jag hoppas verkligen de kommer att uppnå sin vision och färdigställa slottet!
Skulle mer än gärna åka dit och insupa den spännande atmosfären och vackra omgivning. 

/Gabriella

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg