Så undviker du badrumsfällorna!

Gustavsberg

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 4193 besök

Tips och tricks inför din badrumsrenovering!

Hej! 
Jag heter Helen och arbetar på Gustavsberg. Att förnya sitt badrum ligger högt upp på mångas önskelista. Vi på Gustavsberg har lång erfarenhet av badrumsprojekt och har därför skrivit ner några tips på hur du undviker de vanligaste fällorna och lyckas med din badrumsrenovering. 

1) Vilka behov har ni?

Image title

Det första man ska göra är att sätta sig ner och ordentligt tänka igenom vilka behov familjen har. Vilka funktioner önskar ni, hur använder ni badrummet? 
Ett tips kan vara att dela in badrummet i tre olika funktioner: en för toalettbesök, en för hela kroppen med dusch och bad samt en för egenvård som händer, tänder och ansikte. Mät och planera sedan var i rummet de olika funktionerna ska placeras.

2) Separat toalett?

Image title

Om ni är en stor familj kan det vara praktiskt med en separat toalett. Kanske finns det en outnyttjad plats i ditt hem som passar för en separat wc? Man kan även lösa det genom att ha en toalett i samma rum men att man skiljer av med en mellanvägg till övriga badrummet, säger Helen på Gustavsberg.

3) Dusch eller badkar?

Image title

Ska badrummet ha badkar, dusch eller både och? Unga människor ockuperar gärna duschen medans mindre barn gillar att bada. Sök inspiration och ta reda på så mycket fakta du kan.
Utgå från storleken på ditt badrum och ställ sedan frågor som är relevanta för just ert behov: Var kan jag byta blöjor? Var får handdukarna plats? Ska tvättmaskin och torktumlare få plats?

4) Glöm inte belsyningen!

Image title

Glöm inte bort belysningen! Ett dunkelt ljus eller för starkt ljus gör badrumsbesöket trist. En bra riktmall är att ha minst en lampa för allmänljus och en riktad för ansiktet. Ta med speglar i beräkningen, de reflekterar ljus och ökar volymkänslan i rummet.


Andra saker som är viktiga att tänka på är om avloppsinstallationerna ska flyttas, ska de för toalett och tvättställ läggas i golv eller vägg? Det går att få vägghängt porslin även om man har avloppsanslutning i golv sedan tidigare. Ventilationen är en viktig del i badrummet gärna i kombination med golvvärme, vilket gör att badrummet torkar ur snabbare och minskar risken för fuktskador.


Vi på Gustavsberg rekommenderar att du anlitar proffs för allt underarbetet i golv och väggar samt rördragningar, detta för att undvika fuktskador och för att hitta de bästa lösningarna. 


Det finns en mängd olika färger på badrumsmöbler, klinker och kakel och vi hoppas att du här kan få inspiration att komma igång med er badrumsdröm, säger Helen.


Lycka till och hoppas ni blir nöjda med ert nya badrum!

För mer inspiration och tips, besök oss!

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg