Vad är skillnaden mellan danstights och vanliga tights?

Amilebills

Skrivet av SE

Publicerat för sen
Tights finns i ett stort utbud av stilar, typer och mönster och kan användas för en mängd olika ändamål. En av de mindre tänkta stilarna är danstights. Men är de inte precis samma som vardagliga strumpbyxor? Faktiskt nej. De har ett antal faktorer som gör att de skiljer sig från vanliga tights, och deras specifikationer passar exakt deras syfte.

Danstights tenderar att vara mycket tjockare, upp till tre gånger tjockare i vissa fall, och är därför mycket mer hållbara. Detta är en viktig faktor att tänka på, eftersom att få en stege när du uppträder på scen är ett mycket större problem än om du är på kontoret! Dessa tights måste vara tillräckligt tjocka och hållbara för att tåla all rörelse och aktivitet som bäraren kommer att utföra.

Danstights har vanligtvis också en färgad för att matcha kil snarare än en separat panel, de har inte kontrollöverdelar som med de flesta vanliga tights, och har samma tjocklek från midja till tå. Eftersom danstights är tjockare är de också ogenomskinliga och är mycket mer funktionella och praktiska än vanliga tights. De utvecklades för det specifika syftet att vara bekväma och hållbara, och matchar denna specifikation perfekt. De kommer ofta i en mängd olika former och stilar, beroende på vilket syfte de behövs för. Ofta kommer kostymen att vara mer i fokus än strumpbyxorna så de kommer att ha en mer dämpad och oansenlig färg.

Men ibland måste tightsen visas, i så fall kan du hitta högblanka stilar eller skräddarsydda som du kan tillbehöra för att passa kostymen. Även om du kan få ett antal finish och färg på vanliga tights, kan du sällan få ett sådant val som du kan med dansstrumpbyxor. Cabriolet tights är en annan populär form av danstights. Dessa ser ut som vanliga danstights, men har ett hål på undersidan av foten så de kan snabbt och enkelt göras om till fotlösa tights. Det här är en annan skillnad är att även om du kan få både fotlösa och fotlösa strumpbyxor, kan du inte få ett par som kan göra både och.

Även om vardagstights verkar finnas tillgängliga nästan överallt, är danstights mer specialiserade och det kan ta lite mer jakt innan du hittar det perfekta paret. Det finns dock ett antal webbplatser och butiker för danskläder tillgängliga som kan erbjuda alla de råd du behöver. Som du kan se finns det faktiskt en hel del skillnader mellan de två. Mycket sällan skulle en dansare använda vanliga strumpbyxor som ett substitut Vogeni, och likaså skulle de inte använda sina uppträdande tights i en vardaglig situation. De är tjockare, mindre ömtåliga och är en funktionell nödvändighet snarare än ett fashion statement. De tjänar sitt syfte perfekt och gör precis vad de utvecklades för.

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg