Dagens olika ljuskällor

Anneliesdesign

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 2966 besök

Nu för tiden finns det så många fina ljuskällor att välja mellan... Skulle man handla en glödlampa för ett par år sedan räckte det att man sa ungefär " En glödlampa, 40 watt, tack".

Image title

Idag finns det glödlampor i många olika former, storlekar och varianter. Förr skulle man täcka glödlampan med en skärm för den ville man ju inte se... idag är det glödlampan som är själva tjusningen!

Image title

De här olika glödlamporna brukar ligga bakom disken. Ett tips är att strosa runt i butiken och spana in själva glödlamporna och se om man hittar en variant man gillar. Mitt senaste köp är den på bilden ovan... i form av en stav. Kanonläcker tycker jag!

Image title

Sedan gäller det att fundera över hur man vill använda ljuskällan. Här är ett DIY med en konsol... lätt som en plätt att fixa!

Image title

För inte så länge sedan köpte jag även diamantformen på glödlampan. De här kostar ju lite mer än vanliga glödlampor men de håller länge, är snygga och man behöver inte bry sig om att dölja lampan med en skärm. 

Image title

Ett tips är att spana in loppisar efter lampfötter och försöka se hur det skulle kunna bli med de här lite annorlunda glödlamporna. Lampfoten av marmor och lampfoten med diamanten hittade jag på loppis... ibland får man justera dem lite grand så att de blir finare. Här tog jag så klart bort skärmen och en cylinder av koppar får dölja lite fulare detaljer som fanns på toppen.

Image title

Men... finast av alla ljuskällor är nog stearinljuset! Men lampor behöver man ju också, så varför inte hotta till dem lite? :-) Hoppas att jag inspirerat dig till att leta lite annorlunda ljuskällor...


Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg