Hur inreder man lyxigt och trendigt?

Calixter

Skrivet av SE

Publicerat för sen


Tips 1:

Mattor, att ha en matta under en möbelgrupp skapar en tydlig markering, detta är extra viktigt i stora rum med öppen planlösning tex, för att markera att här är "soff delen" markerar man med en stor matta och samma gäller en matgrupp oavsett hur stort matbord och med hur många platser de rymmer så är ger det en mycket mer lyxig, planerad och ombonad känsla med en stor matta.  För att få rätt storlek på mattan kan man tänka att stolarna ska få plats inskjutna snyggt och lägg på ca 20-30 cm för att få en riktigt snygg och lyxig matta. 


Tips 2:
Gardiner att ha långa gardiner längs sidan på fönstren ger en mycket mjukare look, oavsett om  du har vita väggar och vita gardiner så har det en mega effekt, en mjukare känsla i hela rummet, placera gärna gardinerna längs takhöjden för att få en lyxig och trendig look. När det kommer till hur du ska hänga dem, det är viktigt att dra ut gardinerna så att de inte täcker hela fönstret, en tumregel är att innerkant på gardiner skall endast täcka fönstrets karmar och inte mer än så för att släppa in så mycket ljus som möjligt! Det är väldigt trendigt att inreda med dubbla gardin längder då rekommenderar jag att dekorera med ett par ljusare gardiner närmast fönstren och sedan en mörkare nyans längst in, sammet och linne gardiner är extremt trendigt idag själv har jag kombinerat ett par ljusa beige linnegardiner längs fönstret och sedan ett par gardiner i sand gul sammet. Tips 3:
Växter, att ha stora gröna växter ger en stark känsla av liv i rummet och ger även en riktigt snygg kontrast med de gröna växterna till väggfärgen även mot väggdekoration som gardiner och tavlor. Placera växter på fler ställen än på fönsterbrädan för att få en dekorativ inredning. I en vanlig styling använder jag ca 3-5 växter per rum för att få till en levande inredning som man inte kan få till med bara stilla prydnader. Image title


Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg