Att inreda med små medel

Calixter

Skrivet av SE

Publicerat för sen
Att byta inredningsstil är inget ovanligt för många, man blir lätt förälskad i de senaste trenderna och vill byta ut det gamla, det kan bli väldigt dyrt i stora mängder speciellt om man vill göra om och inreda i stora skalor. Hela Calixters upplägg bygger på att detaljerna gör så stor skillnad i ett rum, att med små medel skapa en helt ny stil. 
 
Tips på tre enkla inredningsdetaljer som kan ge ditt hem en helt ny inredningsstil. 
 
1. Inredningsdetaljer, allt ifrån krukor med nya växter, vaser på rätt plats, antingen fyllda med trevliga blommor eller trendiga torkade grässorter. Att välja nyan färger på inredningsdetaljer har stor inverkan på hur ett rum speglas. Man kan enkelt och snyggt skapa en rödtråd med detaljer som följer en viss stil, färg eller material. Samtidigt som man kan skapa en väldigt spretig look som inte håller en rödtråd om man tex blandar högt o lågt i färgskalan och material, det ger inte samma lyxiga känsla som när man tydligt kan se att någon har tänkt till och det faller in fint i blicken inget som "sticker i ögat". Ljusstakar och ljuslyktor är till fördel för där kan man även byta färg på stearinljusen och få en starkare ny look, det kan vara så enkelt som att gå från vita ljus till trendiga beige, ljushållarna fått ny sparkle. Jag rekommenderar att ha ett litet förvar för de inredningsdetaljer som inte står uppe, för när du köper något nytt så kanske det kan få liv i en gammal inredningsdetalj som du annars hade gjort dig av med. 
 
2. Kuddar, textilier som knyter samman färgerna till den förnyade looken, att blanda med rätt färger och mönster kan verkligen skapa ny utstrålning. Många blandar för mycket olika färger som inte håller en behaglig färgskala. När jag menar färgskala syftar jag på att några kuddar kan tex vara i grön och 
gul pastell och några i mörkblått i klassisk filt-mönster. Det är viktigt att de olika kuddarna håller en genomtänkt rödtråd och har tilltalande matchande färger, detta gäller oavsett om du har mörka, ljusa eller mönstrade kuddar. 
 
3. Posters, att byta posters eller bara ramen kan ge en helt ny helhet i rummet. Knyt ihop säcken och den röda tråden på din nya stil, med posters i rätta färger och motiv. De tidigare trenderna har varit mycket text motiv som börjar svalna lite nu, medans fotografier på både miljö och människor håller i stadigt, med ett större fokus på de grafiska posters gärna i beige toner. Just nu är det väldigt trendigt att använda passepartout, vilket inte alls var lika trendigt i vintras och förra hösten. Det är sådana små förändringar som att byta från svarta ramar till träramar med passepartout, på samma poster eller tvärtom, som gör att man i vardagen får en helt ny look och för små summor. 
 


Att inreda billigt behöver inte vara så svårt, hitta rätt inredningsdetaljer vi på calixter har utbud för alla olika prisklasser. Tillsamans med någon ny kudde och sväng om bland tavlorna så kan jag garantera att hela rummet kommer få ett mega lyft. Man behöver inte vänta tills "när man väl får råd" och byta ut allt i hemmet, utan börja smått och bygg på, det är de små förändringarna som tillslut ger en fantastisk helhet och det blir roligare att bo. 
Image title

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg