Inredningstrender 2020

Calixter

Skrivet av SE

Publicerat för sen
Vi har nu sammanställt de inredningstrender som kommer att stå i  fokus inför 2020. 

Allting går i en tråd om att hand om oss allas välmående i en värld med högt tempo och konstant uppdaterade via våra fastklistrade mobiler, gör att vi i dagens läge behöver en rofylld plats för oss att slappna av. Med stort fokus på natur färger och material som ger en behaglig känsla och lugn i jordnära och vilande toner så som beige, brun, rostiga gula och röda toner. Mycket träinslag, både på möbler, lampor, tavelramar och detaljer den ljusa eken och mörka valnöten är i stort fokus. Detta har vi även sett mycket utav redan i 2019. 5  Inredningstips inför 2020

1. Inred med ljusa naturliga färger så som beige olika nyanser av brunt. Kombinera gärna grått och beige tillsammans med någon vit detalj.

2. Mjuka runda former, inredningsdetaljer så som lampor och vaser har stort fokus på dess former. Det blir allt vanligare med skulpturer, bort från de perfekta raka linjerna. Valv och ovala speglar syns allt mer, allt ifrån geometriska former till asymmetri.

3. Fokus på naturen, mycket trä material både den fina ljusa eken till mörk valnöt ser vi på möbler. I kombination till behagliga toner och mycket gröna växter såväl som torkade snitt o Pampas.

4. Färg, vi kommer från en tid med färglöshet. Blanda in accentkulörer tillsammans med de harmoniska beiga, allt ifrån korn blått, grönt, rosa, gult och rostig röd/lila. Välj mellan mustigt rostiga färger eller en mer pastellig ton.

5. Hållbarhet är i stort fokus och det kommer att bidra till att trenderna blir mer långvariga. Så när vi konsumera saker kommer det att användas under en längre period. Hitta allt flera platser i hemmet där du kan möblera om, med befintliga och nya detaljer för att få nytt liv i inr
edningen.


Att inreda med milda, ljusa men ändå varma toner har en positiv effekt på kroppen som bidrar till ett lugn. Det blir som att skapa en egen spa känsla i hemmet. Till skillnad från de tidigare industriella trend med stort fokus på svart och hårda material, avgår vi nu till mjuka naturliga former, i material som är så väl släta som med unika strukturer. Material som linne är fortfarande favoriten, gardiner, soffor, sängkläder och gärna i en naturlig beige/vit, mer än mörka toner. Helfärgade detaljer, kombinerat med mjuka runda linjer. Kombinera gärna i grupp av flera vackra detaljer som skapar ett stilleben, och som väntat följer tablebooksen med in i 2020. När det kommer till trender inom lampor så är det stort fokus på unika, mjuka och runda former. Unika former på alla detaljer, hantverk med stort fokus på skulpturer har aldrig varit mer rätt.  En stor snackis är att att ta in mera färger, stark kornblå har varit i stort fokus. Men för den som hellre vill knyta an till de varma och jordnära tonerna, plocka upp färg i hemmet och byta ut de tidigare vita väggarna.  Allt från beiga toner, till mustig brun, ljusgrått och greige  har varit svårt att missa. Brända gula toner som drar åt de orange/bruna hållet har verkligen blivit en stor trend 2019 som kommer att hålla i sig in i 2020. Alla varma, jordiga toner kombinerat med en rostig brun skala, även röda och rosa toner har varit en självklarhet som kommer att så stadigt in i det nya decemiunet. Det vi ser som ett nytt fokus 2020 är grönt, i alla olika nyanser allt  stark grön till den grågröna favoriten. Torkade växter och snitt så som pampasgräs och stora gröna plantor är fortarande en stor del utav inredningen. 


Beige är det nya vita och brunt är det nya svarta.Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg