Ordning och reda

DesignConcept

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 3083 besök

Image title


Förvaring är en väldigt viktig del i ett hem. För mig har den alltid varit A och O när jag inreder. Av den enkla anledningen att jag vill att vardagen ska flyta på smidigt utan att skapa onödig irritation. Och jag tror att om man har en bra struktur och ett bra system redan från början så är det lättare att hålla ordning på sakerna.


När vi flyttade in i vår lägenhet hade vi stor brist på förvaring så vi fick skapa nya egna lösningar. Om det var något vi saknade så var det skåp i köket. Plats för bland annat finporslin och stora köksmaskiner fanns inte. Så lösningen på det problemet blev helt enkelt en förvaringsvägg i vardagsrummet. Vi har valt att bygga ihop en kombination i Ikeas förvaringsserie Bestå. Skåpen bygger från golv till tak för att påverkan på golvytan skulle bli så liten som möjligt. Vi hade till en början inte den övre skåpssektionen utan den har tillkommit nu i år (så här såg det ut innan). Och jag måste säga att jag gillar det mycket mer så här, när skåpen täcker hela väggen.
 

Image title

Vi har även använt samma förvaringsserie när vi byggt tv-bänken/skänken. Men här har vi också lagt två glasskivor uppepå.
 
Några bra tips kring förvaring och förvaringsmöbler:
* Bygg på höjden för minsta möjliga påverkan på golvytan
* Ta vara på så kallade döda ytor. Utrymmen som inte används till något. Kan exempelvis vara utrymme under trappan eller vid snedtak.
* Välj heltäckande dörrar för att få ett lugnare intryck
* Det kan vara en stor fördel är att välja en byggbar möbelserie. De är oftast mer flexibla och gör det enklare att "platsbygga" möbeln efter egna behov och önskemål.
 

Behöver du hjälp med förvaring och organisering i ditt hem, i ett förråd eller på kontoret? Då kan jag vara till hjälp. Maila mig gärna om du har frågor och vill veta mer: linda@designconcept.se

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg