Välkommen hem till oss

EnvisaEmma

Skrivet av SE

Publicerat för sen

Mitt första blogginlägg alltså. Det var egentligen inte alls tanken att vi skulle blogga om detta, utan mest finnas på Instagram och med album här på Styleroom. Så därför får vi se hur ofta och hur mycket jag kommer att skriva här. Vilka är då vi?


Fredrik, idag 27 år, har precis jobbat sin sista dag som snickare på ett mindre företag och börjar snart som "Överlåtelsebesiktningsman" på ett annat mindre företag. Han är en riktig arbetsmyra och jobbar utan gnäll. Stora tankar, drömmar och visioner är något som är viktigt för Fredrik. 

Emma, idag 28 år, jobbar som florist i en mindre butik och älskar sitt jobb. En hejalös tjej som ofta är lite före verkligheten. Stort intresse för färg och form. 

Image title


Vi har varit ett par i 8 år och har sedan start haft stora planer för framtiden och vårt hus. I somras hände det, vi vann budgivningen på det som ska bli vårt drömhus. Ett hus i skånska Torsebro. En tegelvilla byggd 1958, med tillbyggnad från 1974. Inte mycket gjort i huset sedan dess, alltså stora möjligheter för oss att skapa vårt hem. 

Image title


155 kvadratmeter uppdelat på ett stort bottenplan med 3 övriga etage. Svårt att förklara, men ni kommer att se på bilderna hur detta ser ut.

Image title

Det var alltså den 2 oktober 2014 vi fick nycklarna och skrev papper för detta huset. Mycket har hänt sedan dess, men detta hade vi plan på att göra innan inflytt:

- Dränera om huset, den del som har källare.

- Byta golv på bottenplan och lägga in golvvärme, alltså allt från krypgrunden och upp =)

- Byta alla fönster på bottenplan, vilket innebär 17 styck inklusive ett stort skjutparti.

- Nytt värmesystem, tidigare elpanna med vattenelement, nu luft/vatten med vattenburen golvvärme på hela bottenplan och vattenburna element på övre plan.

- Gipsa och isolera alla väggar på bottenplan.

- Riva ett par väggar och ersätta dem med två järnbalkar.

- Renovera en av två toaletter.

- Byta kök.

- Sätta in järnfilter, vi har eget vatten, superbra men med lite för mycket järn. 


Jag kommer att försöka uppdatera för att ni ska kunna följa vår resa här. Kommentera gärna om ni har frågor eller funderingar =)

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg