Vad har vi gjort?!

EnvisaEmma

Skrivet av SE

Publicerat för sen

När vi fått nycklarna till huset satte vi igång direkt. Lite av vårt signum är att göra saker direkt. Pang bom! Varför vänta liksom? Vi med våra stora drömmar och visioner hade ju planerat och möblerat tusen gånger om. Var ska vi ha soffan? Vilken färg har vi på dom väggarna? Vilka luckor i köket? Vilket kakel i badrummet? Vilken färg på fasaden? Hur ska trädgården se ut? Det var alltså många idéer och tankar från det att vi vann budgivingen, eller egentligen redan när huset kom ut på hemnet. Av alla husen vi har tittat på har vi gjort likadant varenda gång. Planerat och drömt hur vi vill och kan göra. Ingenting är omöjligt. 


Så kom den där dagen vi väntat på. En solig dag i oktober firade vi husköp och detta med korvgrillning i trädgården med alla nyfikna vänner. Fullt ös medvetslös med grävande och grejer hela helgen som gick. Men vilket projekt!!! Massa sten i hela trädgården, och inte de små heller! Vår tanke var att dränera runt huset, den delen som är i etage och källare eftersom att tegelfasaden spruckit. När huset byggdes var det en putsad fasad, men när tillbyggnaden gjordes klädde man stora huset med tegel utanpå putsen. 

Image title

Men när vi insåg att det bara var tegelfasaden som var sprucken bestämde vi oss för att spara det projeketet till nästa år eftersom det var en hel del att göra inomhus(!) Så det vi gjorde var att dränera om på innergården och flytta runt bland stuprör för att leda bort vattnet som tidigare runnit rätt ner mot grunden. 

Image title


Jag som är en av de ivrigaste och hejalöstaste människor på denna planet har ju svårt för att vänta på att saker ska hända. Jag ville flytta in nu! NU! NU! NU! Men Fredrik sa; nja, kanske i januari. Okej, jag ger mig, jag vill inte heller bo på en byggarbetsplats. 

Men för en person som jag, ändå en del renoveringserfarenhet men absolut inte i denna bemärkelse, förstår inte riktigt vad det innebär med en totalrenovering. Men när Fredrik börjar riva upp golv och väggar och tegel flyger hit och dit undrar jag; VAD FAN HAR VI GJORT?!

Image title


Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg