Inredningsstilar - speciellt shabby chic

Frodolina

Skrivet av SE

Publicerat för sen
Har surfat bort ett antal timmar både igår och idag på inredningssajter. Det kliar som tusan i fingrarna nu. Längtar verkligen efter att få göra min lägenhet precis så som jag vill ha den. Men inte den här studentlyan förstås. Den är för liten! Och så ska ju inte det ekonomiska vara ett hinder heller.

Funderar på vilken som är min inredningsstil egentligen. Har tidigare försökt sträva efter någon slags mix av nordiskt, asiatiskt och modernt (med vissa undantag som mer eller mindre inte kunnat hjälpas vid tillfället). Men det är ju hyfsat lätt att veta vad man Inte gillar iaf. För mig går teak bort. Likaså grälliga pastellfärger och för mycket plastgrejer, typ plastkrokar. Sen har vi då shabby chic...

Är det någon inredningsstil som väcker motstridiga känslor i mig så är det just shabby chic. Kan titta i något fotoalbum här på StyleRoom som är shabby chic rätt igenom och få vansinniga inredningscravings. Måste. Ha. Shabby. Chic. NU!! Det är vackert och skirt. Romantiskt och lugnande. Samtidigt är jag inte speciellt förtjust i vitt, rostigt, smått blåblommigt eller rosor alls. All smuts syns så himla lätt på vitt och eventuella fettfläckar är svåra att få bort. Och det känns så utslätat med vitt, allt blir så blekt och livlöst på något sätt. Och så alla dessa småpryttlar som KRYLLAR överallt, ofta utan något som helst praktiskt användningsområde, och stressar upp min redan informationsstinna hjärna. Jag får nästan huvudvärk av dessa dammsamlare!! Samtidigt som kan det vara intressant att drömma sig tillbaka till en gammal svunnen tid som dessa föremål ofta minner om... Hmmm... Snacka om dubbla känslor inför shabby chic! :-)

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg