Hotellmiljö och inredning

Gabriella

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 2594 besök

Arbetar för tillfället som konsult på Nordens största hotellkedja och på Scandics huvudkontor. Det innebär att jag också får möjlighet att besöka hotell in action. Hotellbranschen och hotellmiljöer är ju så fascinerande med sin atmosfär, liv, rörelse, serviceinriktat och med den där känslan av lyx. Kan omöjligt undvika att insupa atmosfären, inredningen och fota även om jag var där i annat syfte. =) 

Följande foton har jag tagit på Scandic Grand Central, Kungsgatan i Stockholm. Byggnaden är från 1885 och inredningen är en mix av nytt och vintage med fototografisk konst av fotografen Mattias Edwall.   

Image title

Coola gammaldags lampor som ser ut som små karaffer där man sågat av botten och upphängningen är ju urcharmig när den är avsiktligt slarvig.  

Image title

Skyltningen var också något jag fastnade för och går lika bra att applicera som en tavelvägg.

Image title

Alltså, vilken toalett! Mixen av stilar är ju helt underbar! Marrakechkakel, guldspeglar i olika former, kaklet på väggen, handfaten med synliga vattenledningar i kombination med Mattias Edwalls fondvägg. Urläckert och så snyggt!

Image title

Undrade först om det var en vattenskada i väggen som gjorde att kaklet putade ut så ojämnt i väggen. =D Upptäckte sen att detta kakel och kakling var ett genomgående inslag på hotellet då det även fanns i matsalen. Oregelbundenheten skapar ett djup, liv och blir mer intressant och personligt.

Image title

En annan toalett i samma stuk men med tre olika guldspeglar. Valvet gör att man får känslan av att man är i ett turkiskt Hamam (badhus).

Image title

Läckert!

Image title

I restaurangen Teaterbrasseriet som verkligen har en mysig och härlig atmosfär. Spana in lamporna.

Image title

Urläckra industrilampor.

Image title

Hotellmiljön vid den stora entrén.

Image title

Lite mer miljö från trapphuset.

Image title

Roligt inslag med en gammal och fungerande fotoautomat för att föreviga sitt ögonblick. :) 

Image title

Grand Centrals foaje som också har mixen av stilar och möbler.

Image title

Så med dessa hotellbilder önskar jag dig en härlig och avkopplande helg! :)

/Gabriella

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg