Lite mindre kaos, men herregud för grannar :D

Gnugge

Skrivet av SE

Publicerat för sen
Hej igen!

Nu börjar man se en ljusning i röran. Det känns ändock som en byggarbetsplats eftersom 10 projekt är i rullning på samma gång. Det "roliga" med att renovera är att alla grannar runt omkring blir så rysligt nyfikna och ställer frågor när man passerar förbi, eller fluktar in om man råkar vädra eller lämna dörren öppen på grund av måleriångor. De tar sig gärna en tur in i huset, alldeles ogenerade ögnar de igenom mitt hem uppifrån och ner - men å andra sidan tänker jag nu - så är det ju precis det man gör här också...att man kollar in hos andra och ser hur hemmen är. Men här blir man ju inbjuden för att ni är så snälla och lägger ut bilder - jag har inte bjudit in en enda granne :)
Jorå, igår så var det stora målardagen. Jag stod och målade tak och lister uppe i ett litet datarum/klädkammare och gubben skulle måla fondvägg nere i vardagsrummet. Där står jag och målar vid halv 10 tiden på kvällen och helt plötsligt hör jag gittarspel i mitt vardagsrum. Va f''n tänker jag, när lärde sig min man att spela gitarr???
Jag gick nyfiket ner - vem sitter inte där - alldeles uppslängd på soffkanten (närå...akta inte soffan e du snäll va) och spelar olika låtar på MIN gitarr....med en bärsa på bordet. Hmm...vandrarhem?? eller gästlogé??
Hej hej sägs det...tänkte bara titta in och se hur det går....
Oj va fint det blir klämdes det till med oxå. Jo men visst sa jag, det blir bra. Gubben var nöjd och tyckte att hans verk var fullbordat. Roligare var det ju när vi kom ner i morse för att se på väggen i fullt solljus - varå fläckigt med massvis med ställen som det fattades färg.....så man undrar ju hur det gick till att måla, lyssna på gitarrklink och dricka lite öl allt under tiden mörkret föll över vår lilla by - ja....det som göms i snö kommer upp i tö sägs det ju :)

Gissa vem som får måla igen i morgon - inte jag i alla fall...mitt tak och mina lister är perfekta :)


Fridens liljor

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg