Gardinfynd med bra efterdyningar!

Hemmakatten

Skrivet av SE

Publicerat för sen
Igår var den lilla tillsammans med mormor och morfar på bollhavet medan hennes shoppingtokiga föräldrar hade en stund på stan och efter en trevlig fika gjorde helt oplanerade - men ack så fantastiska! - gardinfynd på Hemtex!

Jo det är sant, nya snygga sammetsgardiner i vinrött inhandlades till sovrummet till den helt överkomliga summan av – håll i er nu - 79 kronor.

Varför inte köpa fler gardiner tänkte vi och hittade även en fin gardin till vårt stora vardagsrumsfönster för denna överkomliga summa. Lite mer gardin och lite mer mönstrad än vad vi tänkt oss men vad tusan, man kan ju alltid prova, eller hur!?

Sagt och gjort… hem till stugan och hänga gardiner (och placera ut ett glasfat med lite fina vinröda ljus, torka av nya bordstabletter etc etc!) tänkte vi och sagt och gjort ett par minuter efter hemkomst satt de nya sovrumsgardinerna uppe.

Lite skrynkliga och lite lagom dammiga (usch och fy för slarviga människor som inte städar hemma :-) hänger de nu där och är ca 70 cm för långa. Fram med saxen och korta av lite och viola – perfekt!

I vardagsrummet var det inte lika snabb uppsättning. Mycket på grund av att vi inte var helt säkra på om vi skulle förstöra hela rummet genom att sätta upp gardiner i det stora panoramafönstret vid tv-hörnan.

Funderade länge och vid 22.30-tiden var vi mogna att göra en ansats till att i vart fall provhänga gardinerna. Ner i källaren och leta efter gardinstång och väggfästen. Hittade först ingedera… (återigen usch och fy för slarviga människor, men den här gången som inte kan organisera sina saker bättre :-).

Tillslut hittade vi två bruna fästen samt en guldfärgad och en silverfärgad. Bakom ett hörn fann vi också två svarta gardinstänger. Inte för att det kommer bli särskilt snyggt men låt oss i alla fall provhänga gardinerna för att se vad vi tycker om hela gardingrejen. Det blev inte så vackert men vi fick i alla fall en ganska bra uppfattning om hur det hela kommer att bli. Fram till läggdags satt vi där i soffan och tittade på fönstret i den nya skruden.

Ibland gillade vi det vi såg men ibland undrade vi varför vi hängt upp de där tygbitarna över huvudtaget.

Tillslut kom vi fram till vad som störde oss: rummet ändrade helt karaktär med gardiner. Från att ha varit ganska rent och enkelt så blev det plötsligt så där lite allrumskänsla över det som vi valt att ha i lite mer stilren stil. Det blev för mycket färg helt enkelt.

Ett nytt projekt uppkom och nu är det till att ta bort den randiga fina tapeten som vi satte på den tidigare så vita och tråkiga tv-möbeln innan jul.

Vi får se hur det blir med det hela.

Som det är nu är vi nog inte speciellt sugna på att ta på oss några större uppgifter hemma. Och när den lilla gjorde entre i vardagsrummet i morse var det inte några direkt översvallande reaktioner : Jag gillar inte om gardinerna mamma så troligt är att gardinerna åker säkert ner innan den här kvällen är slut.

Hörde att det är backluckeloppis på söndag, kanske hamnar gardinfyndet hemma hos någon annan tillsammans med lite av de där överflödiga prylarna i garaget som vi svor så över när vi letade efter gardinstängerna.

Ja, det kommer för det mesta något bra ur saker som sker – även ur ett gardinfynd!

:-)

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg