Uttjatat etc...

Hemulsarn

Skrivet av SE

Publicerat för sen
Styleroom är ett fantastiskt forum för idéer, funderingar och inspiration. Inget snack om saken. Jag spanar igenom sidorna här lite då och då, dels för egen inspiration eftersom jag själv håller på fixar med vårt hus, dels för att spana in vad folk har för sig. Jag arbetar själv inom färg/inredningssvängen och har i stort sett alltid gjort det. Är mer eller mindre uppväxt i den svängen. Det blir dock lite skomakarns barn över det...Jag pallar fan inte med att låta mig påverkas på det sätt som så många andra uppenbarligen verkar göra. Det råder inredningshysteri, och visst, det har gjort att min bransch mår bra. Men jag kan tycka att det har gått lite väl långt. I vissa fall handlar det inte längre om ett intresse. Det har har blivit något de är besatta av. Det har blivit en tävling. Och det kan...ja, äckla mig nästan. Det blir ofta smaklöst.

Ofta glöms också det här med funktion bort. Måla vitt, gör det minimalistiskt, stilrent och stelt och låtsas som att det inte finns barn i huset...Tjena. Ni bor i ett familjehus, inte i en lounge eller foajé på ett lyxhotell på Manhattan. Eller varför inte sätta upp panel i hela kåken, måla den vit, grundmåla alla möbler och gnugga dom sedan med sandpapper, sätt upp väggord på varenda vägg, ställ fram zinkburkar och lådor som det står "mjöl" eller "saker" på och försök sedan få till till en mysig känsla av att ni inte alls bor i ett radhus från 1978 utan i på en bondgård från 1922. Eller varför inte ett franskt, lantligt kök i 90-talsvillan?

Jag fascineras av hur folk kan fylla sina hem med den ena uttjatade detaljen efter den andra. "Carpe diem" osv...Jag kan ibland räkna till 10-20 saker i varje rum som sitter där bara för att alla andra har det medan den som satt upp det uppenbarligen tror att det lyfter rummet. Känner ni inte själva att det blir lite för mycket ibland? Än mer fascinerande är det när 70-80 personer sedan kommenterar albumen med positiva kommentarer. Ser ni inte att det blir tacky?

Nog gnällt. Tänk själva. Apa inte efter alla andra. Inred på ett smart sätt. Inred så det blir bra. Inred inte för att få 114 klappar på axeln i kommentarsfältet. Och skit i åtminstone 95% av standardtillbehören som inte fyller någon funktion.

Jo, en sak till...Bygg gärna ett spa hemma. Det verkar vara en jättesmart idé. Och fullt rimligt också, att lägga 2-3 hundratusen på. Där kommer ni att koppla av jättemycket framöver. Så ofta att det i proportion till de där trehundratusen extra kronorna på lånet verkligen känns helt försvarbart.

Så, det var allt för den här gången. Se nu till att baka med barnen och lägg upp bilderna på facebook. Se till att det nyrenoverade köket ser riktigt bra ut på bilderna. Häng på barnen något förkläde som känns rätt rent designmässigt.

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg