Årets "fynd"!?

Hencopenko

Skrivet av SE

Publicerat för sen
Hej!

Det har varit en mycket bra helg! Så bra att jag skulle vilja påstå att årets första placering i form av fina fynd redan är tagen trots att det bara är februari!

Den som (kanske) lägger beslag på topplaceringen är självaste Musse pigg, och detta i form av en helt fantastisk klocka!

Det står klart utefter informationen jag har fått fram att "Bayard" som tillverkaren heter, började licens tillverka dessa klockor 1949, och den trappstegs formade "foten" som den står på användes före 1964, och utifrån andra omständigheter så vet jag att den är köpt någon gång tidigt 50-tal.

Musses armar agerar visare, och huvudet nickar fram och tillbaka i takt med sekunderna, hur festlig och underbar som helst!
Dessutom är den i näst intill nyskick. Till och med originalkartongen finns kvar och även den är i ett mycket fint skick!
Jag skulle nog till och med vilja påstå med viss reservation att detta är en av mycket få, åtminstone i detta skicket, med originalkartong som finns kvar i världen (OBS! sanning med modifikation då jag inte vet garanterat) Men en sökning på internet ger inte så många träffar ;)

Hittade denna hemma hos mina föräldrar, den var min pappas när han var liten. Det är farmor som har plockat ner den och gömt undan den i alla dessa år från alla oss klåfingriga barn, barnbarn och barnbarns barn, så jag tackar farmor för den kulturgärningen!
Jag ska se till att den får vara lika orörd under hela min livstid också så att någon kommande generation får lika mycket glädje och nostalgi över att sakerna var snyggare förr!

Priset har ni väl redan gissat då kanske, att den var gratis ;)Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg