Ett & ett halvt år senare både vindsvåning med två rum & hall. Bergvärmeanläggning är installerad!

Isabella

Skrivet av SE

Publicerat för sen
Renoveringen av vår vindsvåning tog längre tid än vi beräknat men så är det ju tre utrymmen som skulle renoveras och hela vindsvåningen behövde förstärkas i golvreglar och tak för allt var snett och underdimensionerat. Hela vindsvåningen återställdes till som det nog sett ut när huset byggdes. Golvet och isoleringen i den togs bort ända ned till innertaket i köket. Innertak och väggar togs bort ända ut till råsponten på taket.
I maj 2010 la vi igen golvet med golvspån och påbörjade det långdragna jobbet att isolera innertak och bygga upp nya väggar. Extra ventilation sattes in. Sen kom högsommarvärmen i slutet av maj och med 32 grader varmt inne på vinden la vi ned arbetet och påbörjade stort jobb i källarplan. I augusti installerade vi bergvärme så den gamla vedeldningsanläggningen med tillhörande rördragningar till ackumulatortank m.m skulle tas bort, dras nytt och rensa upp innan den nya bergvärmeanläggningen.
I oktober återupptog vi arbetet i vindsvåningen och i november fann vi den stora glädjen att jag var gravid. Det var sådan lycka men på bekostnad av att maken fick jobba själv på vinden. Vi var glada att vi vid takbytet och bytet av takfönster förberett för att sätta upp ny vägg på vinden för att kunna montera en dörr i ett utrymme som tidigare hade öppen planlösning i trappan upp. Så nu blev det en hall när man går upp för trappan och ett rum med dörr som fick bli "barnkammare" istället. I hallen finns också våra garderober i snedtak som återuppbyggdes i renoveringen och fick skjutdörrar istället för små dörrar som fanns innan renoveringen. Vårt sovrum fick också dörr, det hade det inte tidigare. Vi fann en dörrtillverkare på internet som sålde både billigt och små dörrar utan specialbeställning. Våra dörrar är bara 190x70cm, som sedan kapats ned i höjd för att passa den låga takhöjden på vinden.
Vårt sovrum blev klart till midsommar och barnrummet i början av juli innan vår baby kom i slutet av juli.
Vi njuter i fulla drag av vår fina vindsvåning som blev bättre än vi hoppats.

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg