Kartor på väggen

Jezz

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 3243 besök

Jag gillar kartor. Verkligen alltså! Så långt tillbaka jag kan minnas har jag roats av att betrakta kartor över platser jag känner till eller har besökt. Det är något med den där igenkänningsfaktorn tror jag... "När jag svänger höger där ser det ut si och så..." Lite nörd-varning får jag nog erkänna.

Att inreda med kartor på väggen är populärt nu, vilket såklart gläder mig a lot! David Ehrenstråhles stadskartor (I just loooove them!) har ju funnits ett tag, men nu har det ploppat upp andra varianter också. Tunnelbanelinjekartor till exempel! Hur häftigt som helst, om ni frågar mig. Hos Lobelia finns ett gäng olika linjer att välja mellan och jag har allvarliga funderingar på att klicka hem Stockholms.

Image title


En annan variant hittar ni hos Madde Design. Där kan man beställa en kartvy över VALFRI stad/län/ö/ort etc. Hello liksom! Detta är ju snudd på oemotståndligt för en kart-nörd som jag, så självklart har jag beställt en över det lilla samhället där jag bor, Bälinge... :) Min Bälinge-karta är inte skapad än, så istället bjussar jag på en bild av min uppväxtort, Knivsta, som faktiskt redan fanns i lager hos Madde.

Image title

Jag är ännu inte helt på det klara med VAR dessa godbitar ska få hänga, men det ordnar sig. Ett I-landsproblem de luxe kan man väl lugnt säga! Återkommer med bilder när de är på plats helt enkelt.

Här är också ett tufft konsttryck, som duktiga bloggerskan Annelie på Svart, vitt & rött målat; Sverige. 

Image title


Och just ja!  Hur klämkäckt är det inte att min älskade make jobbar som... tam-ta-taaaa... KART- och mätingenjör!? Tror jag ska be honom skapa några nya kartvarianter som kan passa på väggen... To be continued! :)

Må väl!
/Jessica

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg