DIY: gå-bort-present

Jezz

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 2896 besök

Under jul- och nyårsledigheten brukar det bli det en hel del besök hos nära och kära. Då kan det ju vara lite kul att ha med sig en egentillverkad "Gå-bort-present". Här kommer några enkla tips, som alla utgår från en och samma grund, nämligen en plåtburk, en klädnypa och en dymo-apparat (jag är barnsligt förtjust i dymo-textremsor!). :)
Image title

Spraymåla burken i valfri färg. Fyll den med något lämpligt och skriv något passande på dymon och sätt fast textremsan på klädnypan. Lätt som en plätt!

Nu i juletid passar det ypperligt med en blomma och lite mossa. Hyacinten är väl nästan så mycket jul som det bara går...

Image title

...men även en succulent gör sig finfint i burken.

Image title

I dessa mörka tider uppskattas säkert en bunt med ljus...

Image title

...och för oss inredningsnördar är det väl alltid trevligt med en inredningstidning? :)

Image title

Stoppa ner en gåva och täck in den med fint papper som får sticka upp ur burken.

Image title

Eller varför inte ge bort en kryddkruka?

Image title

Image title

Om man stoppar något annat i sin burk, kan man ändå skriva ett kryddnamn på baksidan av klädnypan, så kan burk och nypa användas som kryddkruka när gåvan är förbrukad. Just mynta är väl kanske inte den mest använda "kryddan" i köket... men nu råkade det vara det enda som fanns i vår lilla affär. Jag hade tänkt mig timjan eller basilika, men, men, man tager vad man haver! :)

Några fler förslag; lägg godis/kakor i cellofan, knyt ihop med ett fint snöre och stoppa ner i burken. Eller sätt ner ett blockljus med mossa eller stenar runtomkring. Eller ett knippe med tulpaner (som då gärna får stå i en glasburk i botten)... Finns hur många varianter som helst, bara att låta fantasin flöda!

Tack och bock från mig så länge! :)
/Jessica


Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg