Fortsättning trapp

JohannaG

Skrivet av SE

Publicerat för sen
Nu ha de gått framåt en hel del :)

Nu är det färdigspacklat och färdig slipat. Jag har spacklat i 4 omgångar, första gången alla grova hål, andra gången bredspackling, tredje gången ytterligare en bredspackling och sista gången efter att ja slipat och sett vart jag missat hål osv. Jag har bredspacklat den del som var betong och upp över de värsta skarvarna. På skivorna spacklade jag hål och ojämnheterna.

Jag har även tapetserat. Det blev en helfärgad tapet av bårostapet, serien pigment. En grå färg. Det blev hyfsat bra för att vara första gången. De ja inre är nöjd med är att på två ställen så blev de en för stor glipa mellan tapeterna så den förra ljusare färgen lyser igenom lite. Men ena stället syns knappt och andra ska ja lura bort med hjäp av en tavla. Sen så blev de inte helt jämt man ser lite ojämnheter, men 100% bättr och snyggare än innan!

Jag har även målar klart trappräcket. Måste dock måla lite igen för ja slog i de när ja skulle sätta upp de. Lite klantigt. Men tar de när ja målar trappen. Fästena till räcket har ja sprejmålat silver. Såg som nya ut nästan eftermsprejningen. Dock inget jag direkt rekomenderar, hade mina inte varit så specifika varje för räcket, alla fyra var lite olika fästen. Så skulle ja köpt nya, men detta funkar. Nackdelen är att färgen sitter dåligt så den skrapas lätt av. Lyckades hålla mina snygga alla utom en som blev lite skrapad tyvärr. Men det är små fel som säkert bara jag ser.

Hittills kan jag säga att jag är inte så nöjd som jag velat bli. Speciellt inte med tapetseringen. Men de var första gången och i en trapp. Det jag aka göra när jag kommer hem från min semesterresa är att slippa lite mer i trappen sen måla den. Först grundmåla och sedan två lager golvfärg. Sedan ska vi lägga halvcirkelformade gråa mattor i trappan. Det sista vi gör blir att limma upp alla lister. Vi ska ha taklist, hörnlist och golvlister. Ser fram emot ett helt färdigt resultat snart. Färgen på tapeten blev iallafall toppen :)

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg