Många projekt på gång..-samtidigt

Kackholm

Skrivet av SE

Publicerat för sen
Att jag aldrig lär mig... Men det är väl bara att inse att jag är den jag är. I och för sig fungerar det bra numera med tanke på min nackskada som gör mig rätt bra handikappad. med lite olika projekt igång samtidigt kan jag alternera mellan dem allt eftersom min kropp säger "ja".
Jag får ta lite grann lite då och då.

Ett vitmålat litet trägolv nedanför en trapp ska få en svart schablon i form av kompass målat på sig. Får se när jag kan fixa det.

Sedan kom en hel låda med allt möjligt pyssel jag beställt från panduro. Passade på när de hade rea. Bland annat har jag kört ut helt underbara foton som vänner tagit på textil. Dessa ska bli kuddar till äldsta sonens rum som håller på att ta form. Det ska bli lite industriell känsla i kombination med typiskt engelskt biblotek/herrum. "Det får inte vara för ordentligt" säger sonen. Min pappa har snickrat lådor av spillvirke som ska upp på väggen som bokhyllor. Jag köper på mig gamla resväskor och ska, när jag kan, sy dessa kuddar med fotona på. I pandurolådan låg också den obligatoriska jultomten som ska göras för detta år. Ja, jag är väl lite galen..men en ny tomte varje år måste få flytta in här. 45 cm hög ska den bli och få bo i vår trapp upp till vårt sovrum på tredje våning.

Några foton kommer hamna på kuddar till vår soffa i salen.

Och idag beställde jag 30 (!!!) meter tyg, beige bomullsvoile, till våra stora fönster i salen. Det är ca fem meter från övre kanten på fönstren ner till golv och det är tre fönster. Nu är jag trött på de panellängder som är där nu och som bara går till halva fönstret. För ljudnivåns skull är det bra om det kommer upp mer textil i rummet också. För att inte tala om den mer ombonade känslan det kommer bli. Hade vi inte haft kennel här hade jag haft fler mattor på golven men det är inte så praktiskt tyvärr.

I helgen köpte vi tapeter, grå medaljong till salen. De enorma väggarna målar man inte om i första taget (felfria just nu) men något behövs för att rama in väggytorna. Lösningen blir träskivor med tapet på och list runtom. Så som man kan se i gamla slott och större herrgårdar. Jag tror det kommer bli en mer ombonad känsla och dessutom kommer inte tavlorna att försvinna på de stora väggarna.

Lite nya handtag, borstad stål, har det också kommit upp i helgen. Fler inköp ska göras. De matchar både dörrarnas stil (spegeldörrar) och övrig inredning än de förra i modern stil i "guldmässing".

Och sedan har jag pardörrarna med spröjsade glas som kommit upp i hallen nere. De ska målas vita. Just nu ritar jag på en ny krönlist/foder i empirestil. Tror det kan bli fint till de pampiga pardörrarna.

Och något som är så viktigt: brandvarnare! Vi har haft flera av den vanliga sorten men nu har vi köpt ett gäng som skickar signal till varandra. Brinner det längst ner i pannrummet så börjar det tjuta i vårt sovrum på tredje våning.

Men har jag börjat med något av detta idag? Nepp...idag har det hittills varit hundgöradag med pälsvård, öronrengöring, tandborstning etc. Har man fem hundar tar det tid..-det med.

Ha en fin måndagskväll och en fin vecka i övrigt!

-Jag inreder väl imorgon istället... eller inatt... ;)
/Elisabeth

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg